Ondernemer - Informal Investors Club - Waarmee helpt de Informal Investors Club?

Waarmee helpt de Informal Investors Club?

Waarmee helpt de Informal Investors Club?

7 juli 2020

Eindhoven. De stad van ASML, Bavaria, Philips en natuurlijk de Technische Universiteit. Daarnaast zijn er veel start-ups te vinden. Het woord innovatie kan dan ook niet ontbreken als je aan deze stad denkt. Joanknecht Corporate Finance (hierna: CF) begeeft zich graag in deze dynamische (en soms lastige) omgeving en wil graag een bijdrage leveren aan innovaties.

Een start-up loopt tegen een aantal moeilijkheden aan binnen het ondernemerschap. Personeel, R&D, netwerk en (groei)financiering zijn daar veelbesproken onderwerpen. Startende ondernemers kunnen hulp gebruiken en staan daar vaak open voor. Mede omdat startende ondernemers vaak niet over het netwerk, de ervaring in ondernemerschap of voldoende financiële middelen beschikken, heeft Joanknecht CF het initiatief genomen tot de Informal Investors Club. De Informal Investors Club is een informele bijeenkomst van start-ups en gevestigde ondernemers. Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Hoe het in zijn werk gaat

Het gehele proces begint bij de start-ups. Uit en via ons netwerk melden start-ups zich bij ons met een probleem of vraagstelling waarbij ze hulp kunnen gebruiken. Vaak is dit financiering of kennis en expertise, nog vaker is het een combinatie hiervan. Na een gesprek met de ondernemer over het concept en het onderliggende businessplan, beslist Joanknecht CF of de casus de gelegenheid krijgt om zich te presenteren aan de Informal Investors. Hiermee probeert Joanknecht het kaf van het koren te scheiden.

 

De start-up presenteert zich in de regel allereerst door een tip van de sluier op te lichten over de onderneming door middel van een investment proposal. Bij interesse vanuit de investeerdersgroep kan vervolgens (en uiteraard na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst) meer informatie worden verstrekt door de start-up. Hierin zijn ook de contactgegevens vermeld, zodat de mogelijkheden voor daadwerkelijke samenwerking een-op-een kunnen worden onderzocht. De Informal Investors Club heeft het doel om de kloof tussen start-ups en informele investeerders op die manier kleiner te maken en daarmee bij te dragen aan succesvolle innovaties.

 

Aanmelden

Om de succesfactor te vergroten zijn wij voortdurend op zoek naar innovatieve casussen en gevestigde ondernemers. Ben jij de start-up waar Nederland en omstreken op wacht, of ben je op zoek naar kennis, expertise, netwerk of financiering, meld je dan met jouw casus bij ons. Of ben jij juist op zoek naar het beste idee van 2020 en wil je jouw kennis, expertise, netwerk of financiering inzetten om (opnieuw) (co-)ondernemer te worden en je te begeven in de bijzondere wereld van start-ups, neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en meer informatie rondom de Informal Investor Club.

Daan Bekelaar 1 90x90

Geschreven door Daan Bekelaar.

Daan is bereikbaar per telefoon op +31 (0)40 240 9587 en per e-mail op dbekelaar@joanknecht.nl.