Voordelen van de cafetariaregeling

 

Bij de zogenaamde cafetariaregeling kunnen werknemer en werkgever overeenkomen om belast loon, onder bepaalde voorwaarden, uit te ruilen voor onbelast loon. Interessant voor werknemers, maar ook voor u als werkgever?

Wat houdt de cafetariaregeling in?

Zo kan door de werknemer gekozen worden voor een beloning in natura, een onbelaste verstrekking of vergoeding in plaats van loon in geld. Met de cafetariaregeling kunnen de arbeidsvoorwaarden fiscaal voordeliger worden ingericht. Daarnaast biedt de regeling voor de werknemer de mogelijkheid het arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen, zodat de arbeidsvoorwaarden van de werknemer beter aansluiten op de persoonlijke behoeften van de werknemer. Echter, een verlaagd brutoloon zal ook invloed hebben op inkomensafhankelijke regelingen, zoals de reservering van het vakantiegeld. Toekomstige uitkeringen voor de werknemer (voor bijvoorbeeld de WW) zullen ook lager zijn.

Voordelen voor werkgever

Niet alleen voor de werknemer kan de cafetariaregeling voordelen bieden. Zo zorgt het uitruilen van belast loon in onbelast loon ervoor dat het fiscale loon van de werknemer lager wordt. Daarmee hoeft u als werkgever minder premies werknemersverzekeringen af te dragen. Zo bespaart u op uw werkgeverslasten. De consequenties van het toepassen van de cafetariaregeling voor uw onderneming nemen we graag met u door.

Contact

Heeft u vragen of kunt u ondersteuning gebruiken bij de cafetariaregeling? Neem dan contact met ons op via salarisadministratie@joanknecht.nl of op +31 (0)40 240 9526.