Versterken van overlevingskansen

In de huidige tijd kunnen we bij meer van onze klanten het dak repareren als de zon schijnt. Als er toch financiële moeilijkheden zijn, benutten wij de overlevingskansen.

We signaleren de trend dat de overlevingskansen van een onderneming in financiële moeilijkheden vergroot worden, onder andere door nieuwe wetgeving. Het volledig benutten van de nieuwe herstructureringsmogelijkheden vereist een snelle en soepele samenwerking van de ondernemer met accountant, waarderingsdeskundige, advocaat en notaris. Wij begeleiden dit proces, omgeven door valkuilen.

Wanneer een bedrijf in zwaar weer verkeert, leidt dit nu nagenoeg altijd tot het faillissement van de onderneming. Zelfs als een bedrijf na een reorganisatie weer winstgevend is, blijkt de schuldenlast vaak te groot om een faillissement te vermijden. Doel van de nieuwe wetgeving is om het eenvoudiger te maken om problematische schulden te herstructureren. Hiervoor is overleg en gepaste openheid richting schuldeisers noodzakelijk. Dit in een periode van relatieve rust want een tussentijdse faillissementsaanvraag kan geblokkeerd worden. Vervolgens heeft het bedrijf, rendabel en met een passende schuldenlast, een realistische kans op een goede toekomst.

7 thema’s voor de toekomst

Dit nieuwsbericht is een onderdeel van een achtergrondartikel waarin Joanknecht 7 thema’s voor de toekomst deelt. Ons zeventigjarig jubileum is een mooi moment om vooruit te kijken naar de komende jaren. We zien trends en ontwikkelingen waar wij ons nu en in de toekomst op willen focussen. Daar nemen we u graag in mee. Lees het achtergrondartikel, waarin we ingaan op slim inzetten van technologische ontwikkelingen, onze mensen, familiebedrijven verder brengen in alle levensfasen, internationaal zakendoen, je accountant als business coach, ondernemen in netwerken en versterken van overlevingskansen. Dit is een greep uit trends en ontwikkelingen die wij vanuit onze business signaleren. Onze agenda is flexibel, maar wat zal blijven is onze persoonlijke benadering vanuit deskundigheid waarbij we motiverend en gedreven voor onze klanten het verschil willen maken.

Meer weten over het versterken van overlevingskansen?

Neem contact op met Frank Driessen, partner, via +31 (0) 40 240 94 38 of mail naar fdriessen@joanknecht.nl of neem contact op met Georges de Méris, partner, via +31 (0)40 240 94 76 of mail gdmeris@joanknecht.nl.