Verbeter uw financieringsvoorwaarden, juist nu!

Verbeter uw financieringsvoorwaarden, juist nu!

Overal is te lezen dat het economisch beter gaat. Het ondernemersvertrouwen stijgt, er is werk genoeg, de verwachtingen zijn positief. In de praktijk zien wij dat omzetten en resultaten verbeteren. Ook de gemiddelde debiteurentermijn in het mkb loopt terug. Dit is dan ook het moment om de bestaande financieringsvoorwaarden van uw bedrijf onder de loep te nemen.

Financieringsvoorwaarden

In de afgelopen jaren zijn door de financieringsverstrekkers de voorwaarden, soms overigens begrijpelijk, eenzijdig aangepast. Als de financiële positie van uw bedrijf is verbeterd en de prognoses positief zijn, dan is het zeker te overwegen om uw huidige financiering te heronderhandelen en betere voorwaarden bij uw bank te bedingen.

Bij financieringsvoorwaarden hoeft niet alleen gedacht te worden aan het rentepercentage of provisie die betaald moet worden. Gekeken kan worden naar structuur, borgtochten, hoofdelijke medeschuld verbintenis, voorwaarden dividendpolitiek, verpandingen en ratio’s.

Ondersteuning

Onze adviseurs kunnen u, met hun ruime ervaring,  bij uitstek ondersteunen een goed inzicht te krijgen in uw huidige financieringsvoorwaarden en/of beoordelen of deze nog passend zijn bij de huidige economische ontwikkelingen.  Zo hebben wij recent voor een ondernemer bereikt dat zijn persoonlijke borgstelling jegens de bank is ingetrokken.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over de manier waarop wij u kunnen ondersteunen. Neem dan gerust contact op met Ronny Buiting, adviseur corporate finance bij Joanknecht, per telefoon op +31 (0)40 240 9415 of per e-mail op rbuiting@joanknecht.nl.