Vanaf 1 oktober 2020 brengt ING kosten in rekening voor een koppeling met een boekhoudpakket

Het handmatig overtypen of up- en downloaden van bankmutaties is in deze tijden eigenlijk niet meer nodig, aangezien je bij de meeste grote banken ook een koppeling met een boekhoudpakket kunt maken. Met behulp van deze boekhoudkoppeling worden transacties automatisch verstuurd naar bijvoorbeeld Exact Online én kun je bovendien betaal- en incasso-opdrachten rechtstreeks vanuit het boekhoudpakket richting de bank sturen. Kortom: het werken met een bankkoppeling biedt allerlei voordelen en voorkomt handmatige handelingen.

Onlangs heeft ING richting haar zakelijke klanten aangekondigd dat de koppeling tot 1 oktober 2020 gratis is en dat na die datum kosten in rekening worden gebracht. Knab bank berekent ook kosten voor een boekhoudkoppeling. Klanten bij ABN AMRO en Rabobank betalen vooralsnog niets extra’s. Niettemin zijn wij van mening dat de bankkoppeling tijd scheelt, fouten voorkomt en de financiële administratie up-to-date houdt. Wij vinden daarom dat deze voordelen opwegen tegen de kosten van de bankkoppeling.

Vragen?

Mocht u hierover vragen hebben of meer informatie willen over de werking van een bankkoppeling, neemt dan contact op met Patricia Janssen op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.