Tekenend accountant accountancy – vaktechnisch specialist

Tekenend accountant accountancy – vaktechnisch specialist

20 december 2019

Ben jij een echte liefhebber van vaktechniek in de accountancy (verslaggeving, jaarrekeningrecht, effectieve toepassing NV COS 4410)? Signaleer jij verbetermogelijkheden in onze aanpak en dossiervorming? Ben jij dé vraagbaak voor collega’s als het om complexe vaktechnische vragen gaat? Dan gaan wij graag met jou in gesprek over de mogelijkheden in de rol van tekenend accountant accountancy bij Joanknecht met doorgroeimogelijkheden naar hoofd vaktechniek op korte termijn.

Wij geloven in: samen maken we toekomst! Dagelijks werken we met elkaar samen voor onze klanten in de Brainport regio. We werken vanuit één vestiging in Eindhoven. Wij zijn een jonge, professionele organisatie waarin je de ruimte krijgt jezelf te zijn. We zijn alles behalve een traditioneel accountantskantoor. Innovatie en technologie staan bij ons hoog op de agenda. Daarbij kijken we breed naar de ontwikkeling van onze mensen. Jouw talent willen we zo goed mogelijk inzetten. Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen initiatieven en ideeën. Want bij Joanknecht is alles mogelijk, zolang je het zelf aangeeft.

 

Hoe werken we bij Joanknecht?

We werken voor onze klanten breed samen in multidisciplinaire teams over de hele organisatie heen. Met de nadruk op samen. Voor een specifieke opdracht werk je vaak met collega’s vanuit verschillende disciplines. Deze samenwerking is gebaseerd op een open cultuur, ruimte geven aan elkaar en snel verantwoordelijkheden krijgen. En die mag je zeker nemen. Ook over je eigen planning en ontwikkeling. Daarnaast hebben we in onze samenwerking aandacht voor passende communicatie en het geven en ontvangen van feedback. Want daarmee kom je verder.

 

Lees hier de verhalen van onze collega’s Els Joosen, Suzan van der Loo en Sandra Claassen. Over hoe zij het ervaren om bij Joanknecht te werken en over ontwikkelingsmogelijkheden die wij bieden, maar die je ook zelf kunt creëren.

 

Functie tekenend accountant accountancy – hoofd vaktechniek (parttime of fulltime)

Binnen onze accountancy discipline leveren we een uitgebreid pakket aan diensten waarmee ondernemers  hun volgende stap kunnen bepalen en met zekerheid kunnen zetten. Je werkt voor en met ondernemers en hun ondernemingen in elke levensfase. Wij hebben veel familiebedrijven als klanten. De onderneming en de ondernemer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze relatie sta je dan ook in continue verbinding met hen.

 

Als tekenend accountant binnen onze accountancy discipline draag je eindverantwoordelijkheid ten aanzien van klantopdrachten. Je hebt samenstellingsopdrachten in je opdrachtenportefeuille en het tekenen van samenstellingsverklaringen past binnen je rol. Gesprekken met je klanten gaan verder dan alleen de jaarrekening, zodat zij ook op breder vlak worden geadviseerd. Vaktechniek (o.a. jaarverslaggeving, compliance en dossiervorming) is helemaal jouw passie. De rol van vaktechnisch specialist past jou als gegoten.

 

Pas net je titel binnen? Tekenen mag bij ons meteen. Je hoeft niet te wachten tot je over bepaalde ervaringsjaren bezit.

 

Talent

Je bent…

• een echte liefhebber van vaktechniek (verslaggeving, jaarrekeningrecht)
• compliance gericht
• een vraagbaak voor collega’s als het om (complexe) vaktechnische vragen gaat
• even kritisch als nieuwsgierig
• een ster in het signaleren van verbetermogelijkheden in onze aanpak en dossiervorming
• communicatief vaardig
• zelfstandig en zelfsturend
• klaar met je AA- of RA-opleiding
• tussen de 30 en 40 jaar

 

Deze functie kan een mooie tweede of derde stap in je carrière zijn. Ook als je werkzaam bent in de controlepraktijk. Een overstap vanuit de audit / assurance hoek is zeker mogelijk. Er is voldoende perspectief binnen onze accountancy discipline. We kijken graag samen met jou in welke rol(len) jij het beste past.

 

Contact

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie tijdens een kennismakingsgesprek! Neem direct contact op met Lonneke van Loon-van Bavel, hr-adviseur, op telefoonnummer +31 40 240 9463 of via lvloon@joanknecht.nl.

 

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Dit assessment brengt je werkstijl in kaart en het meet een aantal competenties die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. Daarnaast maakt de aanvraag van een Verklaring omtrent Gedrag onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor deze vacature.