TEDxEindhoven en Joanknecht

TEDxEindhoven en Joanknecht

Joanknecht is trotse partner van TEDxEindhoven. Als event partner dragen wij bij aan dit innovatieve platform. We kijken terug op een inspirerende dag op 1 februari in Muziekgebouw Eindhoven. Samen met een groep klanten lieten we ons verrassen door inspirerende TED-Talks en nieuwe invalshoeken. Persoonlijke verhalen stipten grote maatschappelijke thema’s aan zoals democratie, journalistiek/fake news en het effect van technologie in onze samenleving

Inspiratie en nieuwe invalshoeken

Stefan Suy, partner en bestuurslid bij Joanknecht: “TEDx is de uitgelezen mogelijkheid om in aanraking te komen met thema’s waarover je misschien niet eerder hebt nagedacht. De terugkoppeling die we van klanten krijgen, is dat zij TEDx ervaren als een inspirerend en leuk event. Men is er enthousiast over, de verhalen spreken aan en de verhalen blijven bovendien nog lang hangen.”

We werden geïnspireerd hoe we gezond oud kunnen worden, hoe fysieke muren leiden tot ‘mind walls’ en hoe die ons belemmeren, dat co-creatie en intuïtie de tools voor de toekomst zijn. En dat we ons beter niet door angst kunnen laten leiden. Geloof in jezelf en anderen dat we de wereld mooier en eerlijker kunnen maken.

Onze favoriete TED-Talks

Met een programma van negen sprekers en daarnaast nog culturele performances zoals percussie, breakdance en de voordracht van een gedicht is het moeilijk één favoriet aan te merken. Over de TED-Talks van deze sprekers werd nog lang nagepraat:

 

Partnership met TEDxEindhoven

Joanknecht stimuleert innovatie. Als eventpartner van TEDxEindhoven steunen wij het ‘ideas worth spreading’-concept van TED.

TEDxEindhoven interviewt Joanknecht

Jan Scheele van TEDxEindhoven spreekt met Stefan Suy, partner en bestuurslid bij Joanknecht over onze betrokkenheid bij TEDxEindhoven. Stefan Suy vertelt waarom wij ons als event partner hebben aangesloten bij TEDxEindhoven. Bekijk het interview of lees verder!

Jan: Waarom zijn jullie een paar jaar geleden main partner geworden bij TEDxEindhoven?

Stefan: Belangrijke reden voor ons om partner te worden is dat wij veel collega’s hebben die geïnspireerd worden door de TEDx-Talks die terug te zien zijn op YouTube. Maar belangrijker nog is dat wij als kantoor geïnspireerd willen raken en verbinding willen maken met buiten. Dat is interessant voor onze collega’s, maar zeker ook voor onze klanten. En met succes!

Jan: Joanknecht neemt inderdaad een groep klanten mee naar het TEDxEindhoven main event. Het valt me op dat Joanknecht ook door het jaar heen erg betrokken is. Vertel eens, waarom is dat zo?

Stefan: We willen graag verbinden met buiten, dat betekent ook met klanten. Wij hebben een grote klantenportefeuille en veel van onze klanten zijn bewust bezig met het opzoeken van inspiratie en nieuwe invalshoeken. TEDx is de uitgelezen mogelijkheid om in aanraking te komen met thema’s waarover je misschien niet eerder hebt nagedacht. De terugkoppeling die we van klanten krijgen is dat zij TEDx ervaren als inspirerend en leuk event. Men is er enthousiast over, de verhalen spreken aan en de verhalen blijven bovendien nog lang hangen.

Jan: De groep klanten die Joanknecht meeneemt wordt elk jaar groter. Kun je iets meer vertellen over evenementen waar jullie klanten mee naartoe nemen en welke rol TEDx daarin speelt?

Stefan: Traditioneel nemen we klanten mee naar bijvoorbeeld wedstrijden van PSV. Maar op innovatief gebied hebben we naast TEDx nog meer partners waarmee we samenwerken. Bijvoorbeeld Baltan, een platform voor toekomstgericht denken. Ook dat is een club die ons en onze klanten aan het denken zet, met interessante onderwerpen en niet-alledaagse dingen. We proberen klanten dus een mix te bieden om de relatie te versterken; zowel het bezoeken van een voetbalwedstrijd als het bezoeken van een innovatief evenement zoals TEDx.

Jan: Wat is jouw advies voor bedrijven die overwegen ook partner te worden van TEDx?

Stefan: Als ik kijk wat we er zelf uithalen – inspiratie voor onszelf, voor onze collega’s en voor onze klanten – dan biedt het echt nieuw perspectief. Met relaties die je hiermee naartoe neemt, heb je toch andere gesprekken. Dat biedt openingen om elkaar beter te leren kennen. Het zet me ook meteen aan het denken: voor studenten die bij ons starten is dit ook een inspirerende bijeenkomst. Het TEDx-event kent namelijk een grote diversiteit van bezoekers. Van jong tot oud, werkend en studerend. Kortom, als je een Eindhovens bedrijf bent, je wilt Eindhoven steunen en je bent ook nog eens met innovatie bezig, dan moet je hier gewoon bij aangesloten zijn. Dat is wat Eindhoven verdient.

Meer weten over onze samenwerking met TEDxEindhoven? Neem gerust contact op met Stefan Suy, partner en bestuurslid, per mail naar ssuy@joanknecht.nl of telefoon +31 (0)40 240 9511.