Storing Exact Online: controleer enkele zaken

storing exact online 29 april

Verwerkt u uw administratie in Exact Online? Dan willen wij graag een storing bij u onder de aandacht brengen die op 29 april heeft plaatsgevonden. Als gevolg hiervan heeft Exact Online aangegeven dat u enkele zaken dient te controleren om er zeker van te zijn dat deze in uw administratie goed verwerkt zijn.

Storing Exact Online

Op 29 april 2020 tussen 17.50 en 21.30 uur werden in een aantal gevallen documenten niet juist verwerkt en verzonden. Hierdoor kunnen verschillende (fout)meldingen optreden. Exact Online adviseert het volgende te controleren:

  • Btw-, ICP- en loonaangiftes: controleer in het overzicht van de aangiftes of er afgekeurde aangiftes zijn. Indien dit het geval is, dient u deze opnieuw in te dienen.
  • Betalings- en incassobestanden: indien uw bank het bestand niet aanvaardt, dient u deze te annuleren en opnieuw aan te maken.
  • PDF-bestanden: controleer de aangemaakte documenten en genereer deze, zo nodig, opnieuw.
  • Ingescande in- en verkoopfacturen: controleer deze en maak ze, indien nodig, opnieuw aan.

 

Melding in Exact Online

Bovenstaande storing kunt u als melding vooralsnog vinden op het inlogscherm boven het blok waar u uw gebruikersnaam en wachtwoord invult. Exact Online gebruikt namelijk onder andere het inlogscherm om incidenten of belangrijke mededelingen aan de gebruikers te melden.

Vragen?

Neem gerust contact op met Patricia Janssen, Exact Online expert bij Joanknecht, per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl of per telefoon op +31 (0)40 240 9524.