Sollicitatieprocedure

page

Kennismaken
In een eerste gesprek met twee collega’s maak je kennis met ons kantoor. Je ontmoet een medewerker van HR en een medewerker van de discipline waar je graag gaat werken.Wij zijn met name benieuwd naar de persoon met wie wij aan tafel zitten, naar wie jij bent! Heb je vragen tijdens het gesprek dan is er alle ruimte om deze te stellen.


Assessment + tweede gesprek
Is het kennismakingsgesprek van beide kanten als positief ervaren dan vindt er een tweede gesprek plaats. Voorafgaand aan dit gesprek vindt er altijd een assessment plaats bij ons op de vestiging. Het assessment is een combinatie van een capaciteiten- en persoonlijkheidstest, is digitaal en duurt ongeveer 1,5 uur. In het tweede gesprek maken we nader kennis met elkaar en bespreken we de resultaten van het assessment met jou. We kennen hierbij geen “goed of fout”, maar analyseren hieruit samen met jou, wat jouw talenten, sterktes en toegevoegde waarde zijn voor het bestaande team!

Arbeidsvoorwaarden gesprek
Zijn we allebei nog steeds enthousiast dan bespreken we de arbeidsvoorwaarden met elkaar. Vaak geven we je ook een rondleiding door het kantoor. Het is leuk om alvast de sfeer te proeven van het kantoor waar je komt te werken.

Deel dit via social media:
TwitterLinkedIn


A2.2 omzetbelasting - banner normal