Slimme ondernemers digitaliseren hun boekhouding

Steeds meer ondernemers maken gebruik van het digitaal verwerken van inkoop- en verkoopfacturen. Daarmee wordt het aantal handmatige invoeracties verminderd. Het gebruik van scan- en herkensoftware is de afgelopen jaren toegenomen. Ondernemers hoeven daardoor minder tijd aan hun boekhouding te besteden en de boekhouding wordt tijdiger gevoerd. Bovendien wordt de boekhouding verrijkt met gegevens van leveranciers en klanten en wordt het digitaal archief met facturen uitgebreid.

Stijging

Binnen Joanknecht zien wij in de eerste vier maanden van 2018 ten opzichte van de eerste vier maanden van 2017 een stijging van 32% van het aantal met scan- en herkenverwerkte facturen. Deze stijging heeft enerzijds als oorzaak dat wij onze klanten actief meenemen in deze manier van werken. Het is daarnaast ook het gevolg dat steeds meer klanten er voor kiezen om hun boekhouding aan ons uit te besteden in combinatie met Business Coaching.

Tussenoplossing

Overigens zien wij het scannen van facturen als een tussenoplossing. Elektronische facturatie door middel van UBL (Universal Business Language is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering) zal de komende jaren steeds meer gebruikt gaan worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw boekhouding verder te digitaliseren of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw boekhouding uit te besteden, neem dan contact op met Joris van Dijk via +31 (0)40 240 9434 of mail naar jvdijk@joanknecht.nl of Max Broekhuizen via +31 (0)40 240 9479 of mail naar mbroekhuizen@joanknecht.nl.