Je carrièrepad zelf uitstippelen: dat spreekt me het meeste aan!

junior btw-specialist

Sandra is één van de gezichten in onze uitingen voor de arbeidsmarkt. Bij vacatures en in advertenties zie je regelmatig haar gezicht voorbij komen. Reden genoeg om wat meer van Sandra te weten te komen. Waar staat ze voor en hoe past dat bij haar carrière binnen Joanknecht?

Sandra Claassen is senior belastingadviseur bij Joanknecht. Ze heeft bewust voor Joanknecht gekozen na vier jaar bij een ‘Big four’ kantoor gewerkt te hebben: “In mijn rol ben ik het eerst aanspreekpunt voor mijn klanten. Ik ben ervan overtuigd dat je brede deskundigheid moet hebben als klantmanager. Ik heb daarom bewust de overstap naar Joanknecht gemaakt. Specialiseren mag hier, maar hoeft niet. Afhankelijk van de vraag kan ik hem voorzien van een antwoord, maar ik kan ook de juiste specialist inschakelen vanuit Joanknecht.”

Samenwerken met collega’s en klanten

Samen met het team werkt Sandra fiscale vraagstukken voor klanten uit. “Ik vind het leuk om in een jong team te werken. Dat samenwerken in steeds andere teams maakt het werk nog leuker. We hebben korte lijntjes, over alle disciplines heen. We kunnen ook niet zonder elkaar, als we voor de klant de beste dienstverlening willen bieden.”

“Ik richt me vooral op de ondernemer, de bovenkant van de bedrijfsstructuur. Daar is meestal de hele familie van de ondernemer bij betrokken. Ik vind dat klantcontact erg leuk, vooral de betrokkenheid en gedrevenheid van die ondernemers spreekt me aan. En ontdekken welke vraagstukken er spelen. Super mooi dat ze me zien als vertrouwenspersoon, en dat ik mee mag denken. Niet alleen fiscaal, maar vaak zijn het bredere vraagstukken.”

Je eigen pad uitstippelen

“Joanknecht is een jonge, dynamische organisatie waar je je loopbaan zelf kan bepalen. Alles kan eigenlijk. Het klinkt als een reclameslogan, maar het is echt zo. Je moet wel zelf initiatief nemen, maar iedereen is bereid je te helpen. Er ís ook heel veel mogelijk qua rollen, werkzaamheden en nevenactiviteiten, zowel binnen als buiten je eigen vakgebied. Zelf dat pad kunnen uitstippelen vind ik echt gaaf. Dat past bij de ondernemer in mij.”

Goed te combineren met mijn gezin en sociale leven

“Bij Joanknecht zijn ze naar mijn mening erg flexibel en meedenkend. Ik werk bijvoorbeeld drie dagen. Dat is in de fiscale wereld niet echt vanzelfsprekend. Ik heb twee jonge kindjes, dochters Fleur (2) en Roos (0), een hobby die veel tijd kost namelijk paardrijden, een grote vriendenkring en mijn man heeft een eigen bedrijf. We hebben het druk, maar dat past bij ons. En daarin denkt Joanknecht goed mee. We hebben samen bekeken hoe mijn ambities in mijn privé-situatie zouden kunnen passen. Toen ik aangaf dat ik drie dagen wilde werken, werd er meteen gekeken of dat mogelijk is. En nu zit ik alweer vijf jaar fijn bij Joanknecht op mijn plek. De tijd vliegt.”

Meer weten? Stuur Sandra gerust een e-mail of een berichtje via LinkedIn.