Publiek belang

page

Bij de werving en selectie voor onze disciplines Assurance en Accountancy zijn wij op zoek naar collega’s die focussen op kwaliteit en werken vanuit een professioneel-kritische grondhouding. Vanzelfsprekend zijn zij nauwkeurig en onafhankelijk in hun werkzaamheden. Wij waarderen maatschappelijke betrokkenheid en stimuleren dit in onze praktijk. In de scholing en opleiding besteden wij veel aandacht aan de juiste beroepsethiek, gewenste cultuur en kwaliteit binnen onze accountantsorganisatie.

Joanknecht & Van Zelst heeft de afgelopen jaren uit eigen beweging en overtuiging kwaliteit uitdrukkelijk op de agenda geplaatst. Dit resulteerde in een afsplitsing van de auditafdeling waarvoor bepaalde accountants hebben gekozen. Controlerend accountant is nu een specialisme. Tevens is de vastlegging van het gehele controleproces sterk verbeterd. Wij hebben gekozen voor niet-controlerend accountants in de accountancy- en adviespraktijk. Hierdoor zijn de drie functies niet langer vanzelfsprekend in één persoon verenigd.

In lijn met deze ontwikkelingen onderschrijven wij ook het rapport “In het publiek belang: Het kan echt beter! ” van de NBA waarin de verbetermaatregelen voor accountskantoren met een vergunning voor wettelijke controles bij niet-OOB kantoren staan beschreven. Joanknecht & Van Zelst heeft zich als een van de eerste niet-OOB kantoren aangesloten bij de NBA monitor Publiek belang en is daarmee een van de ‘voorlopers’ in de ontwikkeling naar een cultuur, waarin kwaliteit belangrijker is dan commercie. Lees hier ook het artikel “Publiek belang. Betere kwaliteit goed voor commercie”.

 

Deel dit via social media:
TwitterLinkedIn


A2.2 omzetbelasting - banner normal