PrimeGlobal World Conference 2019

De PrimeGlobal World Conference 2019 vond plaats in de prachtige stad Rome, van 2 tot 6 november. Het thema was ‘building bridges’. Bruggen worden gebouwd door het leggen van nieuwe contacten, het aanhalen van bestaande contacten en het uitwisselen van kennis. Daar is de PrimeGlobal World Conference vooral voor bedoeld. Gedurende deze dagen kwamen leden uit de hele wereld samen om inhoudelijke onderwerpen te bespreken en te netwerken. Joanknecht was ook vertegenwoordigd; collega’s Edwin Vogel, Mark-Jan van der Weerden en Marco Verhagen reisden af naar het mooie Italië.

Primeur: alle besturen bijeen

Een primeur was dat voor het eerst alle vier de regiobesturen én het wereldbestuur samen zijn gekomen voorafgaand aan de conferentie. Onze collega Edwin Vogel is lid van zowel het EMEA bestuur (Europe, Middle East & Africa) als de world board. “Rondom deze conferentie hebben belangrijke vergaderingen plaatsgevonden van de regionale besturen en de world board gezamenlijk. Deze zijn heel goed verlopen. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst waarin we de onderlinge samenwerking tussen de leden verder willen uitbouwen. Het was bovendien de eerste wereldconferentie met de nieuwe CEO Stephen Heathcote aan het hoofd. Al met al een bijzondere conferentie.”

Inspirerende sprekers

De organisatie had een vol programma samengesteld. Diverse inhoudelijke onderwerpen kwam aan bod. Van fiscale aspecten tot cybersecurity. Het meest indrukwekkende was de presentatie van Natalia Cohen getiteld ‘Losing sight of shore’. Zij vertelde over de uitdaging die zij aanging: met vier vrouwen de stille oceaan over roeien van Californië tot Australië. Haar verhaal ging over het aangaan van uitdagingen, samenwerken, positief denken en problemen overwinnen. Iedereen was er stil van, zo inspirerend! Van haar verhaal is een documentaire gemaakt, die is terug te vinden op Netflix.

Verder vertelde een Italiaanse senator over de algemene economische ontwikkelingen met aandacht voor de handelsoorlog tussen Amerika, China en Europa. En Magnus Lindkvist, futuroloog, behandelde de vraag wat de toekomst ons gaat brengen. Hij duidde verschillende ontwikkelingen aan, zoals de invloed van articifical intelligence (kunstmatige intelligentie) op ons leven. Over bedreigingen en kansen: hoe we daar volgens hem het beste mee om kunnen gaan.

Dineren in Romeinse stijl

Naast de inhoudelijke onderwerpen was het programma ook gevuld met netwerkactiviteiten. Het begon met een openingsdiner op de eerste avond gevolgd door een galadiner in Romeinse stijl de volgende dag. Onze collega’s Mark-Jan, Marco en Edwin hadden speciaal voor deze gelegenheid hun toga voor de dag gehaald.

Mark-Jan heeft samen met Simon Brownbill, partner van HURST in Manchester, een discussiesessie geleid. Vooraf konden alle deelnemers onderwerpen insturen. Deze organisatiebrede vraagstukken werden in de groep besproken, zoals ‘hoe kom ik aan goede mensen?’.

Gedurende het hele evenement waren diverse braindate sessies gepland. Via een app kon je je als expert aanmelden op een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld IT security, en als deelnemer kon je op deze sessies intekenen. Vervolgens kon je via de app een afspraak maken met elkaar om het onderwerp te bespreken. Tenslotte hebben alle deelnemers in groepen de stad verkend. Door het oplossen van puzzels in een app werden de groepen van highlight naar highlight gestuurd in Rome. Het eindigde met een flashmob: iedereen gooide de voetjes van de vloer op een van de vele mooie pleinen in de stad.

Joanknecht en PrimeGlobal

Joanknecht is aangesloten bij PrimeGlobal, een van de grootste samenwerkingsverbanden van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren in de wereld, met meer dan 300 succesvolle en kwalitatief hoogstaande leden in 80 landen. PrimeGlobal is een energieke organisatie met een internationale spirit die mensen samenbrengt en de uitwisseling van kennis en contacten stimuleert. Als zodanig biedt PrimeGlobal zelf geen professionele diensten aan klanten aan; elk lid is een onafhankelijke partner voor haar klanten. Als lid van PrimeGlobal kunnen de onafhankelijke leden dezelfde service en kwaliteit bieden als een wereldwijde organisatie met een breed palet aan diensten. De leden van PrimeGlobal delen de kernwaarden kwaliteit, professionaliteit, proactief en persoonlijk.

Bezoek onze internationale website

Wilt u weten wat wij op internationaal gebied voor u en uw onderneming kunnen betekenen? Bekijk onze internationale website www. joanknecht.com of neem contact op met Mark-Jan van der Weerden via e-mail of telefoon op +31 (0)40 240 94 73.