Panelsessie voor studenten Tilburg University

Panelsessie voor studenten Tilburg University

Onlangs waren Lonneke van Loon-van Bavel (junior hr-adviseur) en Tim Kees (assistent assurance) aanwezig bij een panelsessie op Tilburg University. Studenten van de Master Accountancy konden allerlei vragen stellen over solliciteren en ervaringen uit het werkleven.

Panelsessie op de Universiteit

In het kader van de oriëntatie van studenten op de arbeidsmarkt organiseerde Career Services van Tilburg University een panelsessie op 19 september 2017 voor alle Master Accountancy studenten. Bij deze sessie waren Lonneke van Loon-van Bavel (junior hr-adviseur) en Tim Kees (assistent assurance en alumnus van Master Accounting) namens Joanknecht aanwezig. Joanknecht was aanwezig als MKB kantoor en EY als Big4 kantoor. De sessie begon met een uitleg van Marion van Heijningen van Career Services over het proces van arbeidsmarktoriëntatie. Vervolgens kregen Tim en de alumnus vanuit EY de tijd om zichzelf te introduceren. Het grootste deel van de sessie bestond uit het beantwoorden van vragen van studenten.

Studenten stelden ook persoonlijke vragen

Via een app op de mobiele telefoon konden studenten vragen stellen welke vervolgens door Marion werden voorgelegd aan de twee alumni. Diverse vragen kwamen gedurende de sessie aan bod: vragen over het sollicitatieproces, werkzaamheden, keuze voor het kantoor en verdere studiekeuzes. De verschillen tussen een MKB kantoor en een Big4 kantoor werden gedurende het beantwoorden van de vragen voor de studenten duidelijk. Tim legde uit dat het belangrijk is om je breed te oriënteren en dat voor hem uiteindelijk zijn gevoel voor de organisatie de doorslag heeft gegeven. Typisch aan Joanknecht is volgens Tim de platte structuur; de lijntjes zijn kort binnen de organisatie en er is overleg en coaching alle richtingen op. Na de sessie was er voor studenten de gelegenheid om ook persoonlijk een vraag te stellen. Deze mogelijkheid werd door een aantal studenten goed benut.

Geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging bij Joanknecht?

Ben je zelf geïnteresseerd in een stageplek of ben je benieuwd naar de ervaringen van Tim of andere werknemers bij Joanknecht? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Meer info en openstaande vacatures vind je op onze website en op LinkedIn zie je welke medewerkers bij ons werken. Je kunt ook direct contact opnemen met Lonneke van Loon-van Bavel via hrm@joanknecht.nl óf bel naar +31 40 240 94 63.