Goed nieuws: ontwikkeladviezen regeling ‘NL LEERT DOOR’ vanaf 1 december weer beschikbaar

NL leert door: ontwikkeladviezen aanvragen - ontwikkeladviestrajecten

We informeerden u al eerder over de mogelijkheid voor werknemers en werkzoekenden om kosteloos een ontwikkeladvies aan te vragen via de overheidsregeling ‘NL leert door’. Door de enorme run op deze adviezen was het eerste subsidiebedrag veel sneller op dan verwacht. Echter, er is goed nieuws: vanaf 1 december komen 50.000 nieuwe ontwikkeladviezen beschikbaar. Dat kan ook bij Joanknecht waar gecertificeerde loopbaanadviseurs werken. De voorinschrijving is geopend. Ben er op tijd bij, zodat uw werknemers gebruik kunnen maken van dit kosteloos ontwikkeladvies.

Update 02-12-2020: inmiddels is de voorinschrijving gesloten.

Veranderingen op de werkvloer

Door de coronacrisis veranderen werkzaamheden en dreigen banen verloren te gaan. We werken inmiddels al anders en meer op afstand. U herkent dit vast in uw onderneming. Om uw medewerkers op veranderingen voor te bereiden en te stimuleren om na te denken wat dit voor hun eigen toekomst en persoonlijke ontwikkeling betekent, heeft de overheid de regeling ‘NL leert door’ in het leven geroepen. Werknemers en werkzoekenden kunnen wederom ontwikkeladviezen aanvragen. Dat kan ook bij Joanknecht, de voorinschrijving is geopend. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling hebben aangevraagd en/of overwegen om de NOW 3.0-regeling aan te vragen, zijn bovendien verplicht hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen.

‘NL leert door’: voor wie?

De overheid stelt nog eens 50.000 ontwikkeladviezen (inclusief arbeidsmarktscan) ter waarde van € 700 beschikbaar. Voor wie zijn deze bedoeld? Werknemers voor wie ontslag dreigt, zzp’ers, flexkrachten oftewel feitelijk iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Zij kunnen zich per direct aanmelden bij Joanknecht om vanaf 1 december a.s. in aanmerking te komen voor een kosteloos ontwikkeladvies. Zorg dat uw medewerkers er op tijd bij zijn! U kunt het ontwikkeladvies onder de aandacht brengen van uw medewerkers door deze flyer te downloaden en te verspreiden. Bijvoorbeeld door een exemplaar in de kantine op te hangen of te delen via e-mail of intranet.

Inzicht in ambities en talenten

Een ontwikkeladvies geeft werknemers inzicht in ambities en talenten, waardoor zij betere en duurzame keuzes kunnen maken. Daarbij vergroten ze hun kansen om aan het werk te blijven of sneller aan nieuwe, kansrijke banen te komen. Het resultaat van een adviestraject voor uw werknemer is een persoonlijk ontwikkelplan waarin een aantal acties opgenomen zijn die de werknemer kan inzetten om fit aan het werk te blijven of passend werk te kunnen vinden.

Ook voor u als ondernemer is het relevant om inzicht te hebben in de talenten en ambities van uw werknemers en daardoor de kansen voor scholing. Dit inzicht helpt bij een betere afstemming of inzet van talenten in een mogelijk veranderende werkomgeving. Het stimuleert uw werknemers om in beweging te komen, alsmede het nemen van hun verantwoordelijkheid en het vergroot tevens het eigenaarschap.

Meer informatie

Wilt u meer weten over ‘NL leert door’? Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij onze hr-businesspartner en voor meer informatie kunt u onze pagina van HR-Services bekijken.