Nieuw veld in Exact Online voor eenmanszaken met een nieuw btw-identificatienummer

Ondernemers met een eenmanszaak hebben een btw-nummer waarin hun BSN is verwerkt. Om de privacy van deze ondernemers beter te waarborgen, heeft de Belastingdienst in de afgelopen weken nieuwe btw-identificatienummers uitgereikt. Het nieuwe nummer dient verplicht gebruikt te worden in contacten met klanten en leveranciers. De Belastingdienst blijft het oude btw-nummer gebruiken voor de aangiften omzetbelasting.

Sinds 4 december jl. heeft Exact Online voor de betreffende eenmanszaken een extra veld toegevoegd aan de administratie-instellingen.

Waar vindt u dit veld in Exact Online?

Ga via uw bedrijfsnaam naar “Onderhoud” en vervolgens ziet u onder het kopje “Financieel” het nieuwe veld genaamd “OB-nummer voor zelfstandige ondernemer”.

 

Stappen opvoer nieuw btw identificatienummer

1. Uw oude btw-nummer in het veld “Btw-nummer” dient u te verwijderen en te vervangen door het nieuwe btw-identificatienummer
2. Vervolgens kunt u in het nieuwe veld “OB-nummer voor zelfstandige ondernemer” uw oude btw-nummer invullen

Check uw lay-outs voor de verkoopfacturen!

Controleer uw lay-outs voor de verkoopfacturen of er een verwijzing is naar het btw-nummer veld bij de administratie-instellingen of dat u wellicht een vaste tekst hebt opgenomen.
Heeft u een verwijzingsveld gebruikt, dan hoeft u verder niets te doen. Indien er sprake is van een vaste tekst, dan dient u het nieuwe btw-identificatienummer nog even handmatig aan te passen.

Vragen?

Heeft u vragen over de nieuwe functionaliteiten van Exact Online? Dan kunt u contact opnemen met Patricia Janssen op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.