Mededeling realisatie WBSO 2018

Indien u in 2018 gebruik heeft gemaakt van de WBSO en hiervoor één of meerdere S&O-verklaringen heeft ontvangen, dient u uiterlijk 31 maart 2019 de in dat jaar gerealiseerde S&O-uren te melden bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Lees meer over mededeling realisatie WBSO 2018 en hoe de melding kan worden ingediend.

WBSO

WBSO is de afkorting van Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk. Tegenwoordig spreekt men ook wel van Speur & Ontwikkelingswerk (S&O). WBSO is loonkostensubsidie voor u en uw personeel en bestemd voor Nederlandse bedrijven die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren. Van starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector.

S&O-verklaringen

Als u S&O-verklaringen ontvangt op basis van kosten en uitgaven moet u ook de gerealiseerde kosten en uitgaven doorgeven. Zelfstandige ondernemers geven alleen de gemaakte S&O-uren door als dit minder is dan 500 uur. Gelijktijdig met de mededeling kunt u ook de Burgerservicenummers van de S&O-medewerkers uit 2018 doorgeven.

De melding kan via het eLoket worden ingediend. Hier is ook verdere informatie te vinden over de procedure. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met de melding. Neem hiervoor contact op met belastingadviseur Jori Staal via +31 (040) 240 9457 of mail naar jstaal@joanknecht.nl.