Management Challenge

 

Onlangs stapten een tiental ondernemers en bestuurders in de rol van interim bestuurder in een interactief ‘live management challenge’. Zij namen deel aan een inspiratiesessie van Joanknecht. Deze game werd door Flow+ georganiseerd. Flow+ is een nieuwe dienstverlening van Joanknecht, die begin 2019 verder uitgerold wordt. Deelnemende ondernemers kregen hiermee een ‘sneak preview’ van Flow+.

Managementteam van een fietsenfabriek

Tijdens de Management Challenge kropen de aanwezigen in de huid van een managementteam van een oer-Hollandse fietsenfabriek. De setting: de Raad van Commissarissen had besloten in te grijpen door het binnen halen van een geheel nieuw managementteam met als doel om met vernieuwd elan de onderneming weer naar het juiste niveau van excellentie te verkrijgen. Het vers benoemde managementteam kreeg daarbij de opdracht om met een aantrekkelijke visie, missie en strategie op de proppen te komen. Na presentatie aan de RVC was het de taak van het team dit in de praktijk brengen door het doorlopen van een zestal kwartalen (spelronden). Daarbij ontvingen de deelnemers tussentijds steeds meer informatie over hoe men op een geïntegreerde wijze van bedrijfsvoering de onderneming kon laten groeien. Dit werd aan de hand van het “oog” gerapporteerd, zodat de ontwikkeling feitelijk in een oogopslag viel waar te nemen.

Competitie

Het spel laat deelnemers leren en ervaren wat het effect is van gericht aandacht geven aan het ontwikkelen van de organisatie en haar medewerkers. Naast het beoogde leereffect was er uiteraard ook sprake van een competitie-element, zodat na vijf uur hard werken er een managementteam met de prijs vandoor ging. We kregen positieve reacties van de deelnemers op deze inspiratiesessie. Een zeer leerzame en inspirerende ervaring.

Reactie van een deelnemer

“Heel mooie en waardevolle game om te spelen! Hoog realiteitsgehalte en prima om met je MT of collega’s te ervaren. Mooie kansen om de samenwerking te verbeteren en om strategisch vermogen en visie aan te scherpen, onder steeds wisselende en verrassende omgevingsfactoren en interventies. Aanrader en natuurlijk heerlijk om te winnen!” ~ Andreas Neumann

Meer weten?

Jeroen Beckers is samen met collega’s van Joanknecht de nieuwe dienstverlening Flow+ aan het opzetten. Neem alvast een kijkje op de website www.flowplus.nl. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met Jeroen Beckers via +31 (0)40 240 9418 of per e-mail op jbeckers@joanknecht.nl.