Management Challenge: Spelenderwijs het INK model leren kennen, kan dat?

Onlangs stapten een tiental ondernemers en bestuurders in de rol van interim bestuurder bij “The Management Challenge”. De organisatie vond plaats door Flow+, kennispartner van het INK, in samenwerking met Edwin de Vos. Tijdens The Management Challenge kropen de aanwezigen in de huid van een managementteam van een oer-Hollandse fietsenfabriek. 

Managementteam van een fietsenfabriek

De setting: de Raad van Commissarissen had besloten in te grijpen door het binnen halen van een geheel nieuw managementteam met als doel om met vernieuwd elan de onderneming weer naar het juiste niveau van excellentie te verkrijgen. Het vers benoemde managementteam kreeg daarbij de opdracht om met een aantrekkelijke visie, missie en strategie op de proppen te komen. Na presentatie aan de RVC was het de taak van het team dit in de praktijk brengen door het doorlopen van een zestal kwartalen (spelronden). Daarbij ontvingen de deelnemers tussentijds steeds meer informatie over hoe men op een geïntegreerde wijze van bedrijfsvoering de onderneming kon laten groeien. Dit werd aan de hand van het “oog” gerapporteerd, zodat de ontwikkeling feitelijk in een oogopslag viel waar te nemen.

Het oog

Aan de hand van het oog, het spelverloop en expliciete terugkoppeling werden de deelnemers stap voor stap meegenomen in de filosofie en werking van integraal managen van een onderneming op basis van het INK-model. Daarnaast werd de individuele en team prestatie tussentijds geëvalueerd aan de hand van ingebouwde reflectie momenten.

Competitie

Het spel laat deelnemers leren en ervaren wat het effect is van gericht aandacht geven aan het ontwikkelen van de organisatie en haar medewerkers. Naast het beoogde leereffect was er uiteraard ook sprake van een competitie-element, zodat na vijf uur hard werken er een managementteam met de prijs vandoor ging.

Reactie van een deelnemer: “Heel mooie en waardevolle game om te spelen! Hoog realiteitsgehalte en prima om met je MT of collega’s te ervaren. Mooie kansen om de samenwerking te verbeteren en om strategisch vermogen en visie aan te scherpen, onder steeds wisselende en verrassende omgevingsfactoren en interventies. Aanrader en natuurlijk heerlijk om te winnen!” ~ Andreas Neumann

Inzet van The Management Challenge

Flow+ zet The Management Challenge in om directie- en managementteams te helpen in hun bewustwording van wat integraal managen betekent en voor trainingsdoeleinden, vaak ter versterking van ingezette veranderingstrajecten.

Neem contact op met Flow+

Ook geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Flow+ coach Jeroen Beckers is bereikbaar via +31 (0)40 240 9418 of per e-mail op jbeckers@flowplus.nl.