Kennisbank | Over ons

Kennisbank

Joanknecht & Van Zelst is graag bovenop zaken. Wij houden u dan graag op de hoogte van nieuws, wetenswaardigheden en actuele ontwikkelingen op het gebied van financiën, fiscale actualiteiten en bedrijfseconomische ontwikkelingen. Op deze pagina staat een overzicht van onze nieuwsberichten.

Wilt u onze nieuwsbrief graag per e-mail ontvangen? Aan- en afmelden kan eenvoudig online.

Deel dit via social media:
TwitterLinkedIn


blocks-background

Terugblik op onze Summer Course

Geplaatst op: 3 augustus 2017

Medio juli vond onze befaamde jaarlijkse summer course plaats. Het geeft derde- en vierdejaars hbo- en wo-studenten in de richting van accountancy, bedrijfseconomie, finance, fiscale economie en fiscaal recht de mogelijkheid in twee dagen tijd Joanknecht & Van Zelst en haar collega’s beter te leren kennen.
> Lees meer

Innovation Powerhouse brengt creatieve energie naar Strijp-T

Geplaatst op: 2 augustus 2017

Binnenkort is het zover. Dan openen de deuren van het Innovation Powerhouse, waar design- en innovatiebureau VanBerlo als één van de creatieve bewoners intrekt. We spraken met Ad van Berlo over de totstandkoming van dit project.
> Lees meer

‘Als co-maker bieden wij de meeste toegevoegde waarde’

Geplaatst op: 12 juli 2017

Een tijdje terug interviewden we Toon Verschuren, dochter Holly en zoon Toon jr. over hun bedrijf Verschuren Interieurbouw. Een familiebedrijf dat zichzelf continu verbetert. “Verschuren 2.0 betekent voor ons zo veel mogelijk meten om te leren uit ons productieproces en bij te sturen waar nodig. Het doel is het proces zo efficiënt en perfect mogelijk te laten verlopen. Dát is ons antwoord op de nieuwe realiteit, waarin maar één ding zeker is en dat is dat wij ons continu moeten blijven aanpassen aan de markt en haar omstandigheden.”
> Lees meer

Toekomstige rol Willem Bourgonje

Geplaatst op: 29 juni 2017

Vooruitlopend op zijn 60e verjaardag in januari 2018, treedt Willem Bourgonje aan het einde van 2017 terug als aandeelhouder van Joanknecht & Van Zelst. Willem blijft bij ons werkzaam voor een aantal van onze cliënten in de rol van adviseur.
> Lees meer

In gesprek met Sander Koëter

Geplaatst op: 29 juni 2017

Onlangs spraken we met Sander Koëter over verduurzaming van bedrijfspanden. Of het nu de minister is die het via wetgeving afdwingt, of de bank om zijn vastgoedportefeuille te verduurzamen, op een dag zult u eraan moeten: verduurzaming van uw pand. Vastgoedadviseur Sander Koëter signaleert deze ‘schaarbeweging’ die uiteindelijk elke ondernemer in de tang krijgt.
> Lees meer

Joanknecht genoemd als innovatief kantoor in Trends in Accountancy

Geplaatst op: 17 mei 2017

"Adviestoekomst is ver, ver weg" schrijft Geert Dekker in Trends in Accountancy 2016-2017, een uitgave van Accountant. "Uitzonderingen bevestigen de regel. Over de hele linie maakt de mkb-accountant geen haast met het uitbouwen van zijn advies-werkzaamheden. De uitzonderingen zijn vaak de wat grotere kantoren. Startpunt is veelal een duik in de technologie, zo blijkt uit twee voorbeelden." Joanknecht & Van Zelst is een van die vernieuwende kantoren.
> Lees meer

Uitnodiging voor seminar “IN CONTROL 2020”

Geplaatst op: 9 mei 2017

Op 13 juni 2017 organiseren wij in samenwerking met Holla Advocaten het seminar IN CONTROL 2020: Compliance loont, integriteit is geen keuze. U bent van harte uitgenodigd!
> Lees meer

Succesvol investeerders gevonden voor start-up LIQAL

Geplaatst op: 3 mei 2017

LIQAL, het Brabantse bedrijf dat tankstations bouwt voor de toepassing van LNG en waterstof in de transportsector, heeft een investering ontvangen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en investeringsfonds KIKK Capital. Adviseurs van Joanknecht & Van Zelst hebben start-up LIQAL ondersteund in het gehele traject: onder andere het in contact brengen met de juiste investeerders, het voeren van de gesprekken en de begeleiding in de onderhandelingen.
> Lees meer

Partners in educatie

Geplaatst op: 6 april 2017

Fontys Hogeschool Financieel Management (HFM) en Joanknecht & Van Zelst hebben hun jarenlange samenwerking nu ook formeel onderschreven. Hiervoor tekenden Daan Greven (directeur HFM) en Stefan Suy (partner en bestuurslid Joanknecht & Van Zelst) een convenant. Wij werken samen op het vlak van advisering, onderwijsontwikkeling, promotieonderzoek en het verzorgen van cursussen en (gast)colleges.
> Lees meer

MBI met GeoCeramica® winnaar Red Dot Design Award 2017

Geplaatst op: 4 april 2017

Wij feliciteren onze klant MBI, producent van bestrating, met het winnen van de Red Dot Design Award 2017 voor haar innovatieve sierbestratingsconcept GeoCeramica®. Een internationaal expertpanel heeft de onderscheiding toegekend voor het hoogwaardige ontwerp. GeoCeramica® is grensverleggend als het om de combinatie van functionaliteit en esthetiek van sierbestrating gaat.
> Lees meer

Hans de Gier finalist BOV

Geplaatst op: 29 maart 2017

Wij zijn trots op Hans de Gier die met zijn bedrijf SyncForce hoge ogen gooide bij de jury van de Beste Ondernemers Visie (BOV). De juryleden Tiny Sanders en Marcel Beckers waren lovend over zijn visie en zijn succes met SyncForce.
> Lees meer

Nieuwe gezichten bij Joanknecht & Van Zelst

Geplaatst op: 22 februari 2017

We hebben sinds een paar weken een aantal nieuwe collega’s in ons midden. Het is een gemêleerde groep professionals, starters en studenten.
> Lees meer

Kerntaken accountantskantoor: informatie, interpretatie, advisering

Geplaatst op: 23 januari 2017

Informatie is de sleutel naar verbreding en verdieping van de dienstverlening: maatwerkkengetallen voor de onderneming, estate planning voor de ondernemer, slimme en efficiënte audits in de assurancepraktijk en afscheid van uren x tarief. Joanknecht & Van Zelst maakt echte stappen in deze richting.
> Lees meer

Medewerkers Joanknecht & Van Zelst bereikbaar via directe telefoonnummers

Geplaatst op: 23 januari 2017

Vanaf heden zijn al onze medewerkers bereikbaar via een direct telefoonnummer. Alle directe nummers beginnen met 040 – 240 .. .. Indien de medewerker die u belt in bespreking of afwezig is, wordt u automatisch doorgeschakeld naar het secretariaat of de receptie. Buiten kantoortijden bieden wij u de mogelijkheid een voicemailbericht achter te laten.
> Lees meer

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2017!

Geplaatst op: 15 december 2016

Het einde van 2016 nadert. Het was een roerig jaar op velerlei gebied. We kijken terug en zijn trots op het vertrouwen dat we kregen van onze cliënten om een aandeel te mogen leveren aan hun succes. Daar spreken we graag onze oprechte waardering voor uit.
> Lees meer

BovenOp Zaken Magazine – wintereditie 2016

Geplaatst op: 8 december 2016

Met genoegen presenteren wij de wintereditie van ons relatiemagazine Bovenop Zaken. Het decembernummer geeft een inkijkje in de bedrijfsvoering en ontwikkelingen bij enkele van onze gewaardeerde klanten. Ook houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen op ons vakgebied en binnen onze organisatie. Kortom wij en onze klanten zijn volop in beweging! Wij wensen u veel leesplezier.
> Lees meer

Winnaar Exact Cloud Award voor Innovatie

Geplaatst op: 9 november 2016

Joanknecht & Van Zelst heeft op 9 november 2016 de Exact Cloud Award voor Innovatie 2016 -2017 in ontvangst genomen tijdens Exact Live 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Joanknecht & Van Zelst werd door de jury beoordeeld als het kantoor met de beste papieren voor innovatie. Wij zijn trots op deze erkenning van onze innovatiekracht.
> Lees meer

Joanknecht online support

Geplaatst op: 31 oktober 2016

Heeft u vragen over de inrichting van uw boekhoudpakket, of loopt u tegen technische problemen aan? Met Joanknecht online support bieden wij een oplossing om deze problemen samen met u te verhelpen. Joanknecht online support is een gebruikersvriendelijke technologie voor het verlenen van hulp bij vragen of problemen.
> Lees meer

Joanknecht & Van Zelst finalist Cloud Award

Geplaatst op: 12 oktober 2016

De jury heeft na intensief beraad zes kantoren geselecteerd voor de finale van de vierde editie van de Exact Cloud Award. Ruim vierduizend mensen hebben hun stem uitgebracht op het accountants- of administratiekantoor dat innovatie en samenwerking met klanten hoog in het vaandel heeft staan. Joanknecht & Van Zelst is een van deze zes kantoren.
> Lees meer

Accountantseed eerste maatregel uit verbeterplan ‘In het publiek belang’

Geplaatst op: 12 oktober 2016

In het rapport 'In het publiek belang' is door de beroepsgroep NBA een 53 tal maatregelen geformuleerd te aanzien van de accountantsorganisatie en de sector in het algemeen. Joanknecht & Van Zelst haakt in op deze eerste maatregel en organiseert een incompany eedaflegging voor eigen en externe accountants op 17 januari 2017.
> Lees meer

Geslaagde informatiebijeenkomst pensioen eigen beheer

Geplaatst op: 11 oktober 2016

Op dinsdag 4 oktober bezochten 80 directeur-grootaandeelhouders de informatiebijeenkomst over het nieuwe wetsvoorstel afschaffing pensioen in eigen beheer. De bijeenkomst vond plaats in het Evoluon in Eindhoven. De presentatie werd verzorgd door onze gecertificeerde pensioen specialisten Olga Huig en Maarten Foppen.
> Lees meer

Nominatie Cloud Award 2016

Geplaatst op: 11 augustus 2016

Ons kantoor is genomineerd voor de Exact Cloud Award 2016. De Cloud Award is dé verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met klanten hoog in het vaandel hebben staan. U kunt stemmen tot 30 september! Mogen we op uw stem rekenen?
> Lees meer

Terugblik Actualiteiten Update DBA en Wwz in de praktijk

Geplaatst op: 6 juni 2016

Op 2 juni organiseerden wij weer een halfjaarlijkse Actualiteiten Update voor financieel verantwoordelijken bij onze klanten. Ditmaal met de onderwerpen: 'Einde VAR, hoe nu verder?' en 'Een jaar Wwz; hoe werkt dit in de praktijk?' Download hier de beide presentaties.
> Lees meer

Bovenop Zaken Magazine – zomereditie 2016

Geplaatst op: 6 juni 2016

Met trots presenteren wij de zomereditie van ons relatiemagazine Bovenop Zaken. In dit juninummer o.a. een interview met Rieny Rijnen van Topic die zijn bedrijf evolueerde van detacheerder naar specialist in embedded oplossingen. Wij wensen u veel leesplezier!
> Lees meer

Joanknecht & Van Zelst trotse shirtsponsor Dames 1 HC Helmond

Geplaatst op: 18 april 2016

Sinds januari 2016 sponsort Joanknecht & Van Zelst het eerste damesteam van Hockey Club Helmond. Wij zijn dan ook enorm trots dat zij zo vroeg in het seizoen al de titel pakken. Een jong en sterk team dat dit jaar bijna geen tegendoelpunten toeliet en nu met nog een paar wedstrijden voor de boeg comfortabel uitkijkt naar de play-offs. Proficiat dames namens directie en alle medewerkers van Joanknecht & Van Zelst.
> Lees meer

Bas Leijen benoemd tot partner bij Joanknecht & Van Zelst

Geplaatst op: 7 januari 2016

Per 1 januari jongstleden is drs. S.M. (Bas) Leijen RA (1971) toegetreden als partner bij Joanknecht & Van Zelst. Hij is werkzaam in de Assurance praktijk en is met name specifiek betrokken bij controles van grote en middelgrote ondernemingen.
> Lees meer

Eindejaarsboodschap 2015

Geplaatst op: 14 december 2015

Een korte terugblik op 2015 door onze directievoorzitter die u mede namens alle collega's van Joanknecht & Van Zelst fijne dagen met uw naasten toewenst en een voorspoedig nieuwjaar.
> Lees meer

Marco Verhagen volgt Willem Bourgonje op als directievoorzitter

Geplaatst op: 10 december 2015

Met ingang van 1 januari 2016 treedt Willem Bourgonje RA (1958) terug als directievoorzitter van Joanknecht & Van Zelst, accountants en belastingadviseurs. Marco Verhagen volgt Willem Bourgonje op als directievoorzitter. Willem Bourgonje - sinds 1984 verbonden aan Joanknecht & Van Zelst waarvan de afgelopen 17 jaar als directievoorzitter – heeft de afgelopen twee decennia een belangrijke rol gespeeld voor het Eindhovense kantoor. Het niet meer directievoorzitter zijn, betekent geenszins een afscheid van Joanknecht & Van Zelst. Willem Bourgonje, energiek als altijd, blijft aandeelhouder en partner bij Joanknecht & Van Zelst en blijft zich fulltime inzetten als accountant en adviseur voor onze klanten.
> Lees meer

Bovenop Zaken – winter 2015

Geplaatst op: 8 december 2015

Met trots presenteren wij de wintereditie van ons relatiemagazine Bovenop Zaken. In dit decembernummer een interview met zwemster Maud van der Meer en coach Suzanne Beyer-Van Griensven over de parallellen in hun vak. Wij wensen u veel leesplezier
> Lees meer

Indiensttreding Lonney Geris en Marjan Hesling bij Joanknecht & Van Zelst

Geplaatst op: 11 november 2015

Met ingang van 1-10-2015 is Lonney Geris (29) gestart als Human Resource Manager en Marjan Hesling (57) als marketing & Communicatieadviseur bij Joanknecht & Van Zelst te Eindhoven.
> Lees meer