Joanknecht gaat samenwerken met Baltan Laboratories

Joanknecht gaat samenwerken met Baltan Laboratories

 

Innovatie en samenwerken zijn voor Joanknecht belangrijk, nu en in de toekomst. De rol van een accountantskantoor verandert, en daarmee ook de samenwerking met onze klanten. Dat vraagt om een andere manier van werken. En tegelijkertijd geeft het legio nieuwe mogelijkheden. Om die mogelijkheden te ontdekken en ons daarin te laten inspireren, gaat Joanknecht een partnership aan met Baltan Laboratories.

Baltan Laboratories is een culturele organisatie uit Eindhoven, een platform voor toekomst gericht denken. Baltan initieert en verspreidt innovatief onderzoek en vernieuwende activiteiten op het gebied van kunst/design, technologie en wetenschap. Voor ons is het een manier om onze medewerkers en klanten in contact te laten komen met ideeën en concepten die de toekomst van onze bedrijfsvoering mee vorm kunnen geven.

Vernieuwende denkers

Een Amerikaanse kunstenares die zichzelf als bedrijf heeft geregistreerd en via die weg haar eigen data in abonnementsformules verkoopt. Een Eindhovense designer die de basisprincipes van de economie vervat in een mechanische installatie. Of een Nederlands-Amerikaanse professor die auteur is van een boek over de gelijkenissen tussen Biologie en Economie. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vernieuwende denkers en doeners die Baltan in 2017 naar Eindhoven haalde in het kader van haar driedaagse Economia Festival. In 2018 zullen Joanknecht en Baltan op een aantal vlakken gaan samenwerken. Doel is om zoveel mogelijk relevante inhoud bij de Joanknecht medewerkers en klanten te krijgen. In de vorm van bijvoorbeeld lezingen, workshops, interventies… en door actieve betrokkenheid bij projecten die Baltan in ontwikkeling heeft.

Samenwerking

Olga Mink, directeur Baltan Laboratories: “We zijn erg verheugd met Joanknecht als partner. Het toont aan hoe ver ze durven gaan in hun eigen zoektocht naar de verduurzaming van hun succesvol bedrijf. Voor ons is het een bevestiging dat we een waardevol model hebben ontwikkeld voor diepgaande samenwerking met het bedrijfsleven. Bovendien op een onderwerp wat we pas recent aan onze thematische portfolio hebben toegevoegd. Een partner als Joanknecht die buiten de design en high-tech sector actief is voegt een nieuwe dimensie toe aan het bestaande netwerk van Baltan. Deze diversiteit is een belangrijke toevoeging voor het versterken van innovatief onderzoek binnen het ecosysteem. We kijken uit naar de verdere interacties met de medewerkers en klanten van Joanknecht en de inspiratie die we elkaar kunnen bieden.”