Je accountant als business coach

Wij spelen actief in op de beweging dat ondernemers kiezen voor outsourcing van de financiële functie. We stellen de mensen en de tools daarvoor instant beschikbaar met het oogmerk om door business coaching het bedrijfsrendement te verbeteren.

Op het gebied van financiële administratie zien we de trend van specialisatie en uitbesteding. Gevestigde ondernemingen staan door de vergrijzing voor de keuze: een nieuwe financieel medewerker aannemen of de financiële administratie uitbesteden? Jonge ondernemers beslissen vaak om geen eigen financiële functie in huis te hebben; zij huren in wat ze nodig hebben.

Toegepast bedrijfsadvies

Joanknecht is meer dan een externe administratief medewerker. Naast het zorgen voor een correcte administratie – welke steeds verder wordt geautomatiseerd – analyseren we de gegevens en adviseren we de ondernemer proactief. We ondersteunen ondernemers bij het nemen van bedrijfsbeslissingen. Waar we eerst vooral advies gaven over accountancy, structureringen en belastingadvies – toch ver-van-mijn-bed-show-thema’s voor veel ondernemers – geven onze adviseurs nu steeds meer toegepast bedrijfsadvies. We praten bijvoorbeeld niet over de omzet, maar geven advies over welk artikel beter uit het assortiment gehaald kan worden omdat het minder bijdraagt. En in plaats van het werkkapitaal uit de jaarrekening af te leiden, gaan we het werkkapitaal voor de ondernemer inzichtelijk maken en optimaliseren.

Het zijn slimmigheden om de ondernemer écht verder te helpen. Zodat de accountant voelt als een sparringpartner die gevraagd en ongevraagd advies geeft. En net als een coach je continue tips geeft, soms confronteert, maar je ook het vertrouwen en inzichten geeft en je daarmee een stap verder brengt.

7 thema’s voor de toekomst

Dit nieuwsbericht is een onderdeel van een achtergrondartikel waarin Joanknecht 7 thema’s voor de toekomst deelt. Ons zeventigjarig jubileum is een mooi moment om vooruit te kijken naar de komende jaren. We zien trends en ontwikkelingen waar wij ons nu en in de toekomst op willen focussen. Daar nemen we u graag in mee. Lees het achtergrondartikel, waarin we ingaan op slim inzetten van technologische ontwikkelingen, onze mensen, familiebedrijven verder brengen in alle levensfasen, internationaal zakendoen, je accountant als business coach, ondernemen in netwerken en versterken van overlevingskansen. Dit is een greep uit trends en ontwikkelingen die wij vanuit onze business signaleren. Onze agenda is flexibel, maar wat zal blijven is onze persoonlijke benadering vanuit deskundigheid waarbij we motiverend en gedreven voor onze klanten het verschil willen maken.

Nieuwsgierig?

Neem een kijkje op onze webpagina over ‘Business Coaching‘ of neem contact op met Joris van Dijk, adviseur accountancy en business coach, op telefoonnummer +31 (0)40 240 94 34 of per mail naar jvdijk@joanknecht.nl of met Max Broekhuizen, adviseur accountancy en business coach, op telefoonnummer +31 (0)40 240 94 79 of per mail naar mbroekhuizen@joanknecht.nl.