Jaarcijfers 2017 in SBR aanleveren bij de bank? Wij zijn er klaar voor!

 

De overgang naar SBR heeft een aantal verbeteringen met zich meegebracht. Zo zijn de SBR-rapportages minder foutgevoelig, veiliger, efficiënter, duurzamer en gekoppeld aan fiscale software en boekhoudpakketten. SBR heeft ook een groot voordeel bij het indienen van kredietaanvragen. Het proces van een kredietaanvraag kan door middel van SBR worden verkort tot 1 dag! Overigens genereert een SBR-kredietrapportage meer informatie dan in eerste instantie uit een standaard jaarrekening blijkt. Dit verkleint de kans dat banken om aanvullende informatie vragen.

De nieuwe bankentaxonomie die het genereren van SBR-jaarcijfers over 2017 mogelijk maakt is sinds vorig maand beschikbaar en geïmplementeerd in onze reportingsystemen. Vraagt uw bank naar uw kredietrapportage of wilt u voorop lopen met digitalisering, dan zijn wij er als Joanknecht klaar voor om u hierin te ondersteunen!

Voor meer informatie over SBR-kredietrapportages kunt u contact opnemen met Andoni Riestra Martinez via +31 (0)40 240 9489 of mail naar ariestra@joanknecht.nl of met uw klantmanager.