Inzicht en overzicht met Visionplanner

inzicht en overzicht met visionplanner

Inzicht in hoe je onderneming presteert: dat wil iedereen. Maar heeft u dat ook? Vandaag de dag slaan we veel gegevens op en hebben we een enorme hoeveelheid aan data beschikbaar. Gemakkelijk en snel duidelijke managementinformatie eruit halen is niet vanzelfsprekend. U neemt wellicht genoegen met de omzetcijfers uit uw financiële administratie of knipt en plakt maandelijks zelf gegevens bij elkaar. Inzicht en overzicht realiseren wij als Joanknecht met Visionplanner.

Visionplanner – wie, wat, waar?

Visionplanner is een dashboardingtool voor de actieve onderneming. Het is een schil over je administratie die informatie grafisch presenteert. Het doel is inzicht en overzicht. Dat krijg je door altijd realtime inzicht te hebben in kengetallen, zoals bijvoorbeeld werkkapitaal, solvabiliteit en omloopsnelheid debiteuren. Daarnaast maakt Joanknecht met behulp van Visionplanner de toekomst van je onderneming inzichtelijk door middel van een liquiditeitsprognose, rekening houdend met geplande financieringen en investeringen, gevisualiseerd in een dashboard. Verder kan Visionplanner geconsolideerde overzichten tonen. Dat kan in bijna geen enkele tool op eenvoudige wijze. In Visionplanner is een tiental standaardpresentaties ingebouwd, maar ook op maat gemaakte presentaties behoren tot de mogelijkheden.

Wat brengt het u?

Het is een uitdaging data om te zetten in bruikbare stuurinformatie. Joanknecht brengt inzicht in de prestaties en posities van uw onderneming in de vorm van dashboards in Visionplanner. Snel, overzichtelijk en op elk gewenst moment. Visionplanner geeft informatie realtime weer, ofwel informatie is zichtbaar wanneer die beschikbaar is. Het is mogelijk Visionplanner te gebruiken voor rapportages naar investeerders, financiers of andere belanghebbenden. Ook hen kunt u op deze manier beter en sneller voorzien van duidelijke managementinformatie.

Bovendien merken we dat een tool als Visionplanner de betrokkenheid van de ondernemer bij zijn onderneming vergroot. Het is een laagdrempelige en duidelijke tool die concrete stuurinformatie biedt. Daaruit halen wij samen met ondernemers aanknopingspunten om het gesprek aan te gaan.

Koppeling met uw financieel pakket

Visionplanner is te koppelen aan nagenoeg alle online boekhoudpakketten. Wij werken hierbij veel met Exact Online. Ook met standalone pakketten is een koppeling mogelijk.

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar wat Visionplanner voor u kan betekenen? Neem gerust contact op met collega’s van ons OBC-team: Max Broekhuizen, per e-mail of per telefoon op +31 (0)40 240 9479, of met Joris van Dijk, per e-mail of telefoon op +31 (0)40 240 9434