Internationaal zakendoen

 

Gevestigd in de Brainport-regio is het voor ons vanzelfsprekend om in een internationale context te opereren. Wij helpen onze klanten en zich vestigende bedrijven om daarin verder te komen.

Globalisering maakt internationaal ondernemen mogelijk voor veel bedrijven, groot en klein. De markt is, mede dankzij allerlei technologische ontwikkelingen, dynamischer dan ooit. Nederlandse bedrijven vestigen zich in het buitenland en buitenlandse organisaties komen naar Nederland. Geen land is te ver. Fiscale faciliteiten worden ingezet om buitenlandse investeerders te trekken.

Fiscale voordelen

De afgelopen jaren krijgen belastingbesparende constructies van multinationals de aandacht van onder meer de media en politiek. Dit heeft op internationaal niveau geleid tot invoering van nieuwe (antimisbruik)wetgeving die ook van toepassing kan zijn op internationaal opererende mkb-ondernemingen. In Nederland kennen we ook regelingen die het fiscaal voordeliger maken om hier te komen werken, investeren in vastgoed of ondernemen. Met bijzondere aandacht voor innovatie. Dat sluit aan bij de Brainport regio welke wordt gekenmerkt door technologie en een hoogwaardige maakindustrie.

Internationaal samenwerken

Werknemers komen vanuit de hele wereld naar deze regio of gaan vanuit Nederland tijdelijk bij een buitenlandse vestiging werken. Daar komt veel bij kijken, zoals woon-werkvergunningen, sociale verzekeringen en belastingregels. Mogelijk meer dan je denkt. Dit geldt tevens voor de Brexit en de consequenties daarvan voor internationaal zakendoen met partijen in de UK. Onze adviseurs zijn gewend om internationaal samen te werken en zaken vanuit internationaal perspectief te benaderen. We zijn bovendien actief lid van samenwerkingsverband PrimeGlobal wat ons verbindt met professionals over de hele wereld. Zo is internationaal zakendoen voor ons heel dichtbij.

7 thema’s voor de toekomst

Dit nieuwsbericht is een onderdeel van een achtergrondartikel waarin Joanknecht 7 thema’s voor de toekomst deelt. Ons zeventigjarig jubileum is een mooi moment om vooruit te kijken naar de komende jaren. We zien trends en ontwikkelingen waar wij ons nu en in de toekomst op willen focussen. Daar nemen we u graag in mee. Lees het achtergrondartikel, waarin we ingaan op slim inzetten van technologische ontwikkelingen, onze mensen, familiebedrijven verder brengen in alle levensfasen, internationaal zakendoen, je accountant als business coach, ondernemen in netwerken en versterken van overlevingskansen. Dit is een greep uit trends en ontwikkelingen die wij vanuit onze business signaleren. Onze agenda is flexibel, maar wat zal blijven is onze persoonlijke benadering vanuit deskundigheid waarbij we motiverend en gedreven voor onze klanten het verschil willen maken.

Meer weten over ontwikkelingen op internationaal gebied of wat wij voor u kunnen betekenen internationaal gezien?

Neem contact op met Mark-Jan van der Weerden, tax partner, per mail naar mvdweerden@joanknecht.nl of telefoon +31 (0)40 240 9473, of Edwin Vogel, audit partner, per mail naar evogel@joanknecht.nl of telefoon +31 (0)40 240 9515.