Informal Investors Club

Wij maken de match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers! De Informal Investors Club is een exclusieve club voor actieve investeerders. Het doel van de club is om te investeren in veelbelovende ondernemingen.

Over de club

De Informal Investors Club is een initiatief van Joanknecht. De club is opgericht om een match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers eenvoudiger te maken. Al zeventig jaar maakt Joanknecht de ondernemer én diens onderneming beter in elke levens- en ondernemersfase. Wij hebben een groot netwerk van succesvolle en veelbelovende ondernemers in de brainportregio.

 

Informal investors

Informal investors vervullen een belangrijke rol in het financieringslandschap. Zij verstrekken financiering op momenten waarop meer traditionele partijen dit te risicovol achten.

 

Informal Investors Club

Door de informal investors in een club te verenigen, wil Joanknecht de match voor zowel ondernemer als informal investor eenvoudiger maken. De club kan actief naar buiten treden en is daarmee goed vindbaar voor ondernemers, terwijl tegelijkertijd de anonimiteit van de aangesloten informal investors wordt gewaarborgd. Het is onze overtuiging dat de actief naar buiten tredende Informal Investors Club leidt tot meer en betere investeringsaanvragen. Een win-win situatie voor veelbelovende ondernemers en informal investors!

 

Supporters

Voordelen van de Informal Investors Club voor investeerders

 • Krijg meer en betere investeringsvoorstellen.
 • Het kaf wordt van het koren gescheiden.
 • Door als club naar buiten te treden, blijft uw anonimiteit gewaarborgd.
 • Ontmoet en deel kennis en ervaringen met andere informal investors.
 • Spreid uw risico door samen met andere informal investors te investeren.

 

Voor wie?

De Informal Investors Club is een exclusieve club voor actieve investeerders.

Het aanvragen van een lidmaatschap is open voor iedereen. Het lidmaatschap is alleen mogelijk na een persoonlijk intake gesprek. In dit intakegesprek bepalen wij samen met u of u in aanmerking komt voor een lidmaatschap. Natuurlijk is vrij besteedbaar vermogen een van de criteria, maar nog veel belangrijker is dat u een deel van dit vermogen actief wilt investeren in veelbelovende ondernemers.

 

Wij bespreken de criteria voor een lidmaatschap als onderdeel van het intakegesprek.

 

Vraag direct een intakegesprek aan

 

Waarom informal investment?

Informal investment is een vorm van investeren die heel goed past binnen het spreiden van vermogen. Het is een alternatief voor beleggen op de beurs en lage spaarrentes bij een bank. Bovendien is het een mogelijkheid om als (oud-)ondernemer actief te zijn samen met andere ondernemers.

 

Bijeenkomsten

De Informal Investors Club organiseert vier bijeenkomsten per jaar. Iedere bijeenkomst presenteren een aantal ondernemers hun veelbelovende plannen aan u. Hierop volgen deelsessies waar u nader kunt kennismaken met de ondernemers en hen persoonlijk het hemd van het lijf kunt vragen over hun plannen.

De bijeenkomsten zijn gericht op het tot stand brengen van een investering en het faciliteren van een spoedige deal. Er is gelegenheid om in een afgesloten setting, alleen of samen met andere informal investors, het gesprek met de ondernemer aan te gaan.

 

Tarief

Onze dienstverlening voor informal investors is kosteloos.

 

Spelregels

We spelen het spel op een eerlijke en transparante manier. Lees er meer over in de spelregels van de Informal Investors Club.

 

Meer informatie

Voor vragen en het inplannen van een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met Daan Bekelaar via +31 (0)40 240 9587  of dbekelaar@joanknecht.nl of met Christian van der Heijden via +31 (0)40 240 9422 of cvdheijden@joanknecht.nl.

U zoekt financiering voor een veelbelovend plan?

Iedere ondernemer met een veelbelovend plan komt in aanmerking voor financiering door de Informal Investors Club. Voorbeelden van situaties waarin informal investors uw onderneming kunnen financieren zijn:

 • Startup
 • Groei
 • Investeringen
 • Overnames
 • Managementbuy-in (MBI)/managementbuy-out (MBO)
 • Herstructurering

 

Proces

Stap 1. Aanmelden

Heeft uw onderneming een veelbelovend plan, waarvoor u financiering zoekt? Meld u aan en overtuig ons op maximaal één A4 waarom uw plan financiering verdient . De beste plannen worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

 

Meld direct uw plan aan

 

Wilt u overleggen voordat u zich aanmeldt, neem dan contact op met Daan Bekelaar of met Christian van der Heijden +31 40 844 70 00.

 

Stap 2. Persoonlijk gesprek

In het kennismakingsgesprek gaan we dieper in op uw plan. Een belangrijk deel van dit gesprek gaat over het businessplan, de onderbouwing en financiële prognoses. Zijn wij na dit gesprek nog verder overtuigd van uw plan, dan is het tijd om te starten met de voorbereiding van uw presentatie aan de Informal Investors Club.

 

Stap 3. Voorbereiding

Goed bezig! U heeft ons overtuigd dat uw plan het waard is om voor te leggen aan de Informal Investors Club. Nu begint de voorbereiding op de ontmoeting met de investeerders. Om de kans op een succesvolle investering zo groot mogelijk te maken, sturen wij onze informal investors ruim voor de bijeenkomst alle relevante informatie over uw bedrijf, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op uw komst. Concreet betekent dit dat wij van u een fantastisch informatiememorandum en/of pitchdeck met financiële forecasts verwachten om naar onze Informal Investors te sturen. Natuurlijk helpen wij u hierbij.

Goed om te weten is dat al onze informal investors een NDA (geheimhoudingsverklaring) hebben getekend. Deze is zo geformuleerd dat alle uitwisseling in het kader van de Informal Investors Club hieronder valt.

 

Stap 4. Pitch bij de Informal Investors Club

Gefeliciteerd! U bent één van de geselecteerde ondernemers die een pitch mag komen geven bij onze volgende Informal Investors Club bijeenkomst. De bijeenkomst is gericht op het tot stand brengen van een investering door onze Informal Investors en bestaat uit twee delen:

 1. Een plenair deel, waar u 10 minuten de tijd krijgt om uw plannen aan de Informal Investors te presenteren.
 2. Deelsessies van 25 minuten, waarbij u de geïnteresseerde informal investors kunt ontmoeten, al hun vragen persoonlijk kunt beantwoorden om ze te overtuigen om in uw bedrijf te investeren.

 

Stap 5. Onderhandelen

De informal investors zien uw plan helemaal zitten! U wordt partners. Naast het bedrag van de investering dient u nu ook afspraken te maken over de verdere samenwerking.

 

Stap 6. Deal closing

Proost! De champagne mag ontkurkt worden. U bent een team en staat klaar om het plan te realiseren. Uitkomst van de onderhandeling is een gedeelde toekomstvisie, waarin u het eens bent geworden over de investering en afspraken heeft gemaakt over de verdere samenwerking. Nu naar de notaris om alles formeel te bekrachtigen.

 

Tarief

Aanmelding van uw plan is gratis tot 1 juni 2019. Bij het realiseren van een succesvolle financiering, brengen wij 3% succesfee in rekening over het geïnvesteerde bedrag.

 

Spelregels

We spelen het spel op een eerlijke en transparante manier. Lees er meer over in de spelregels van de Informal Investors Club.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Daan Bekelaar via +31 (0)40 240 9587  of dbekelaar@joanknecht.nl of met Christian van der Heijden via +31 (0)40 240 9422 of cvdheijden@joanknecht.nl.