Informal Investors Club

Wij maken de match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers! De Informal Investors Club is een exclusieve club voor actieve investeerders. Het doel van de club is om te investeren in veelbelovende ondernemingen.

Over de club

De Informal Investors Club is een initiatief van Joanknecht. De club is opgericht om een match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers eenvoudiger te maken. Al zeventig jaar maakt Joanknecht de ondernemer én diens onderneming beter in elke levens- en ondernemersfase. Wij hebben een groot netwerk van succesvolle en veelbelovende ondernemers in de brainportregio.

 

Informal investors

Informal investors vervullen een belangrijke rol in het financieringslandschap. Zij verstrekken financiering op momenten waarop meer traditionele partijen dit te risicovol achten.

 

Informal Investors Club

Door de informal investors in een club te verenigen, wil Joanknecht de match voor zowel ondernemer als informal investor eenvoudiger maken. De club kan actief naar buiten treden en is daarmee goed vindbaar voor ondernemers, terwijl tegelijkertijd de anonimiteit van de aangesloten informal investors wordt gewaarborgd. Het is onze overtuiging dat de actief naar buiten tredende Informal Investors Club leidt tot meer en betere investeringsaanvragen. Een win-win situatie voor veelbelovende ondernemers en informal investors!

 

Supporters

Voordelen van de Informal Investors Club voor investeerders

 • Krijg meer en betere investeringsvoorstellen.
 • Het kaf wordt van het koren gescheiden.
 • Door als club naar buiten te treden, blijft uw anonimiteit gewaarborgd.
 • Ontmoet en deel kennis en ervaringen met andere informal investors.
 • Spreid uw risico door samen met andere informal investors te investeren.

 

Voor wie?

De Informal Investors Club is een exclusieve club voor actieve investeerders.

 

Het aanvragen van een lidmaatschap is open voor iedereen. Het lidmaatschap is alleen mogelijk na een persoonlijk intake gesprek. In dit intakegesprek bepalen wij samen met u of u in aanmerking komt voor een lidmaatschap. Natuurlijk is vrij besteedbaar vermogen een van de criteria, maar nog veel belangrijker is dat u een deel van dit vermogen actief wilt investeren in veelbelovende ondernemers.

 

Wij bespreken de criteria voor een lidmaatschap als onderdeel van het intakegesprek.

 

 

Waarom informal investment?

Informal investment is een vorm van investeren die heel goed past binnen het spreiden van vermogen. Het is een alternatief voor beleggen op de beurs en lage spaarrentes bij een bank. Bovendien is het mogelijk om als (oud-)ondernemer actief te zijn samen met andere ondernemers.

 

Proposities

Aansluiten bij de Informal Investors Club betekent dat u mogelijk interessante casussen krijgt voorgelegd via de mail. Dit zal een eerste introductie zijn van de kernpunten van de casus. Bij interesse kunt u, na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring, meer informatie ontvangen van de ondernemers en hun plan. Bij blijvende interesse worden contactgegevens verstrekt en volgt een bespreking tussen u en de ondernemer(s).

 

Tarief

Onze dienstverlening voor informal investors is kosteloos voor u als investeerder.

 

Spelregels

We spelen het spel op een eerlijke en transparante manier. Lees er meer over in de spelregels van de Informal Investors Club.

 

Meer informatie

Voor vragen en het inplannen van een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met Daan Bekelaar via +31 (0)40 240 9587  of dbekelaar@joanknecht.nl of met Christian van der Heijden via +31 (0)40 240 9422 of cvdheijden@joanknecht.nl.

U zoekt financiering voor een veelbelovend plan?

Iedere ondernemer met een veelbelovend plan komt in aanmerking voor financiering door de Informal Investors Club. Voorbeelden van situaties waarin informal investors uw onderneming kunnen financieren zijn:

 • Startup
 • Groei
 • Investeringen
 • Overnames
 • Managementbuy-in (MBI)/managementbuy-out (MBO)
 • Herstructurering

 

Proces

Stap 1. Aanmelden

Heeft uw onderneming een veelbelovend plan, waarvoor u financiering zoekt? Meld u aan en overtuig ons op maximaal één A4 waarom uw plan financiering verdient. De beste plannen worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

 

 

Wilt u overleggen voordat u zich aanmeldt, neem dan contact op met Daan Bekelaar of met Christian van der Heijden +31 40 844 70 00.

 

Stap 2. Persoonlijk gesprek

In het kennismakingsgesprek gaan we dieper in op uw plan. Een belangrijk deel van dit gesprek gaat over het businessplan, de onderbouwing en financiële prognoses. Zijn wij na dit gesprek verder overtuigd van uw plan, dan is het tijd om te starten met de voorbereiding van uw presentatie aan de Informal Investors Club. Dit betekent vaak dat u daarna nog aanpassingen en aanvullingen op uw businessplan maakt.

 

Stap 3. Voorbereiding en voorleggen aan informal investors

Goed bezig! U heeft ons overtuigd dat uw plan het waard is om voor te leggen aan de Informal Investors Club. Nu begint de voorbereiding op de ontmoeting met de investeerders. Om de kans op een succesvolle investering zo groot mogelijk te maken, sturen wij onze informal investors een teaser om te kijken of er interesse is. Wanneer deze interesse er is, kunnen informals meer informatie opvragen. Concreet betekent dit dat wij van u een overtuigend en hoogwaardig informatiememorandum en/of pitchdeck met financiële forecasts verwachten om naar onze informal investors te sturen. Hierbij beoordelen wij of dit voldoende is om aan onze informals voor te leggen.

 

Stap 4. Onderhandelen

De informal investors zien uw plan helemaal zitten! U wordt partners. Naast het bedrag van de investering dient u nu ook afspraken te maken over de verdere samenwerking.

 

Stap 5. Deal closing

Proost! De champagne mag ontkurkt worden. U bent een team en staat klaar om het plan te realiseren. Uitkomst van de onderhandeling is een gedeelde toekomstvisie, waarin u het eens bent geworden over de investering en afspraken heeft gemaakt over de verdere samenwerking. Nu naar de notaris om alles formeel te bekrachtigen.

 

Tarief

Aanmelding van uw plan en een eerste persoonlijk gesprek zijn vrijblijvend. Wanneer wij de casus kwalitatief goed genoeg achten om voor te leggen zullen wij een voorstel voor een opdracht uitsturen. Deze is gebaseerd op een vergoeding van uren maal tarief. Wanneer uw plan al tot in de puntjes is uitgewerkt, zal dit beperkt blijven tot enkele uren (met name om de beoordeling van uw casus te doen, de contactmomenten met elkaar en het voorleggen aan de informal investors). Wanneer dit niet het geval is kunnen wij uiteraard ook bredere begeleiding bieden bij het schrijven van het informatiememorandum of het opstellen van de financiële prognoses.

 

Spelregels

We spelen het spel op een eerlijke en transparante manier. Lees er meer over in de spelregels van de Informal Investors Club.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Daan Bekelaar via +31 (0)40 240 9587  of dbekelaar@joanknecht.nl of met Christian van der Heijden via +31 (0)40 240 9422 of cvdheijden@joanknecht.nl.

Meer weten?

Neem contact op met
onze experts

Daan Bekelaar
Daan Bekelaar 1 90x90

Junior adviseur Corporate Finance

T 040 240 95 87

E dbekelaar@joanknecht.nl

Christian van der Heijden

Partner

T 040 240 94 22

E cvdheijden@joanknecht.nl

Services
Nieuws