EMEA-Board-2018 PrimeGlobal

In gesprek met Edwin Vogel

 

Edwin Vogel, audit partner bij Joanknecht, is op 12 juni jl. officieel toegetreden tot de World Board van PrimeGlobal, een van de grootste samenwerkingsverbanden van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren in de wereld. Reden genoeg om Edwin in de schijnwerpers te zetten.

Vertel eens, Edwin, wat is PrimeGlobal precies?

PrimeGlobal is een samenwerkingsverband van meer dan 300 onafhankelijke leden in 80 landen. Er zijn vier regio’s: EMEA (Europa, Midden-Oosten & Afrika), Noord-Amerika, Latijns Amerika, Azië-Pacific. De meer dan 22.000 professionals in dit samenwerkingsverband delen de kernwaarden kwaliteit, professionaliteit, proactief en persoonlijk. We werken veelvuldig samen met andere leden van PrimeGlobal om onze klanten wereldwijde dekking te kunnen bieden met persoonlijke connecties.

Dat persoonlijke past ook heel goed bij Joanknecht. Is dat de reden dat Joanknecht lid is van PrimeGlobal?

Precies. We verwijzen onze klanten die internationaal opereren niet door naar een naam uit een boekje, maar naar een professional die we persoonlijk kennen. We zijn in staat om binnen 24 uur contact te leggen en de juiste persoon te vinden binnen onze PrimeGlobal partners. Vooral de wederzijdse behulpzaamheid ervaar ik als zeer prettig. Voor kleine vragen die we elkaar onderling stellen, sturen we elkaar bijvoorbeeld niet meteen een rekening. We helpen elkaar snel wanneer nodig.

Kun je iets meer vertellen over jouw rol in de World Board van PrimeGlobal waarin je onlangs gekozen bent?

Jazeker. Ik ben benoemd als lid van de strategiecommissie. De huidige strategie van PrimeGlobal is geschreven in 2011, toen PrimeGlobal ontstond als gevolg van een fusie van drie samenwerkingsverbanden. Deze strategie is voornamelijk intern gericht om PrimeGlobal als samenwerkingsverband te organiseren. Nu dat op orde is, kijken we naar de toekomst en verbreden we onze blik. We gaan de strategie actualiseren en betrekken hierbij trends en ontwikkelingen als wereldwijde digitalisering, cryptocurrency, de Brexit en de consequenties daarvan.

Je zit ook in het bestuur van de EMEA regio. Hoe gaan jullie vanuit die positie mee in deze ontwikkelingen?

Binnen de EMEA regio zijn we momenteel bezig om voor onze leden een beter inzicht te creëren in de specialisten per kantoor. We willen de nadruk leggen op het feit dat we een samenwerkingsverband zijn van 22.000 professionals. Voor klanten willen we nog beter en sneller contact kunnen leggen met de juiste personen. Hierbij willen we de techniek optimaal inzetten. Ook dat sluit goed aan bij de trends die we als Joanknecht zien: het slim inzetten van technologische ontwikkelingen.

Als laatste vraag: wat betekent het lidmaatschap van PrimeGlobal en jouw betrokkenheid daarbij voor Joanknecht?

Als actief lid van PrimeGlobal kennen wij niet alleen veel goede professionals buiten Nederland, zij kennen ons ook. Dat helpt enorm als we snel informatie uit het buitenland nodig hebben. Ga zelf maar na: als je in het display van je telefoon ziet dat een goede vriend(in) belt, ben je sneller geneigd om direct te reageren dan wanneer je “onbekend nummer” ziet.

En natuurlijk werkt het ook andersom: wij werken regelmatig voor klanten van onze PrimeGlobal-collega’s die in Nederland ondersteuning nodig hebben. Dat kan een eenvoudige eenmalige vraag zijn, maar ook een overnameonderzoek of een doorlopende controleopdracht. Kortom: we zijn een Eindhovens kantoor met een wereldwijd bereik!

Contact

Neem gerust contact met ons op, als u een accountant of belastingadviseur in het buitenland nodig heeft, via Edwin Vogel (partner), bereikbaar via +31 (0)40 240 9515 of mail evogel@joanknecht.nl. Wij zijn u graag van dienst, ook buiten onze landsgrenzen!