Hoe vind je een informal investor?

Ondernemer - Informal Investors Club - Waarmee helpt de Informal Investors Club?

Herken jij een van de volgende vragen? Ik heb een superidee, maar waar vind ik de financiering om het maximaal te realiseren? Mijn onderneming zou nog veel harder kunnen groeien, maar waar haal ik de financiering vandaan? Waar vind ik een netwerk om mijn idee aan de man te brengen? Of hoe zou iemand anders dit aanpakken? Voor al deze vragen zou een informal investor wel eens het antwoord kunnen bieden. Maar waar vind je die?

Wat is informal investment?

Informal investment is een vorm van financiering waarbij een vermogend persoon investeert in een veelbelovende onderneming. Letterlijk genomen betekent het: een investeerder die op informele wijze investeert. Een informal investor is vaak een oud-ondernemer die succesvol zijn bedrijf heeft verkocht en die nu niet alleen zijn kapitaal, maar juist ook zijn kennis en netwerk in een bedrijf wil investeren. Door als ervaren kracht naast de ondernemer te staan kan een informal investor de ondernemer helpen om zijn of haar ambities te realiseren.

Informal vs. formal investors

Een belangrijk kenmerk van informal investors is dat ze informeel opereren en daardoor niet gemakkelijk vindbaar zijn. Vergelijk een informal investor eens met een formeel opererende investeringsmaatschappij. De investeringsmaatschappij is vindbaar door middel van een website, kantoor, en dergelijke. Een informal investor is veelal alleen vindbaar via zijn of haar netwerk.

Om informal investors gemakkelijker vindbaar te maken, maar tegelijkertijd toch anoniem te laten blijven heeft Joanknecht de Informal Investors Club opgericht. De Informal Investors Club maakt de match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers. De Informal Investors Club is een exclusieve club voor actieve investeerders. Het doel van de club is te investeren in veelbelovende ondernemingen.

Contact

Met een veelbelovend plan kun je nu dus gemakkelijk aankloppen bij de Informal Investors Club. Voor meer informatie kijk eens op de website van de Informal Investors Club of neem contact op met met Daan Bekelaar via +31 (0)40 240 9587  of dbekelaar@joanknecht.nl.