Hoe presenteert u uw financiële cijfers?

 

Vandaag de dag zijn er eenvoudige softwareoplossingen om uw financiële cijfers goed te visualiseren. Deze oplossingen presenteren de cijfers uit uw financiële administratie en hebben vaak een een-op-een koppeling met uw boekhoud- of ERP-software. Hierdoor zijn de cijfers altijd actueel en op elk moment raadpleegbaar. Ook bieden deze oplossingen tal van mogelijkheden om de wijze waarop de cijfers worden gepresenteerd af te stemmen op uw specifieke wensen.

Het is belangrijk om actief met uw cijfers aan de slag te gaan om uw onderneming financieel goed aan te sturen. Bijvoorbeeld door uw werkkapitaal goed te beheren of uw resultaat- of liquiditeitsontwikkeling te begroten. Het is zonde als u uw tijd vooral besteedt aan de invoer of het overnemen van cijfers in bijvoorbeeld een financiële rapportage in Excel.

Joanknecht gebruikt voor steeds meer klanten de tool Visionplanner voor het visualiseren en interpreteren van primaire financiële informatie. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden op het gebied van visualiseren en interpreteren van financiële gegevens? Neem dan contact op met Joris van Dijk, Tom Smits of Wouter Bonnee.