Georges de Méris nieuwe partner bij Joanknecht

 

Per 1 mei 2018 start mr. drs. G.H.C. (Georges) de Méris RA als accountant bij Joanknecht. Georges versterkt de disciplines Corporate Finance en Forensics & Recovery, waar hij met name betrokken is bij de advisering van middelgrote en grote ondernemingen. Wij wensen Georges veel succes en werkplezier in zijn nieuwe rol als partner bij Joanknecht.

Carrière

Georges de Méris (57) heeft als adviserend accountant en jurist ervaring met zowel beursgenoteerde als private en publiek gehouden vennootschappen, waaronder nationaal- en internationaal opererende (familie)bedrijven, verenigingen en coöperaties. Zijn expertise zit in de ondersteuning en advisering van middelgrote en grote bedrijven op het gebied van overnames, herstructureringen en bijzondere onderzoeken. Daarbij weet hij makkelijk de bedrijfseconomische en juridische mogelijkheden te combineren tot een voor de cliënt meest praktische oplossing. In verschillende branches heeft Georges ervaring: handels-, bouw- en high tech ondernemingen, beleggingsinstellingen en ondernemingen in de financiële sector.

Zijn stijl van dienstverlening kenmerkt zich door nauwe betrokkenheid bij de klant, multidisciplinaire samenwerking en het leveren van toegevoegde waarde door het bieden van verrassende en praktische oplossingen.

Georges studeerde bedrijfseconomie en rechten aan de Vrije Universiteit en heeft daar ook zijn opleiding tot registeraccountant (RA) afgerond. Daarnaast kwalificeerde hij zich als Chartered Accountant in Londen alsmede tot advocaat bij de Nederlandse Orde van advocaten en mediator bij de Mediatorsfederatie Nederland. Voorheen is Georges partner geweest bij EY en advocaat bij Holla Advocaten. In zijn vrije tijd gaat Georges graag op reis, loopt hij hard en golft hij. Daarnaast is hij bestuurslid van de Rotary ’s-Hertogenbosch en Theaterfestival Boulevard.

Corporate Finance en Forensics & Recovery

Joanknecht is jaarlijks betrokken bij tientallen transacties op het gebied van fusie- en overnamebegeleiding. We werken voor directies en toezichthouders van (middel)grote ondernemingen, voor participatiemaatschappijen en publieke instellingen. Daarbij treden we wisselend op als adviseur van kopende en verkopende partijen. Ook hebben wij ervaring met het opzetten van investeringsfondsen. We opereren op basis van specialistische kennis, ruime ervaring en een uitstekend netwerk.

Ook zijn we een sterke schakel tussen ondernemers, advocaten en curatoren. We vertalen wettelijke kaders naar concrete situaties in uw bedrijf. We onderscheiden in complexe juridische materie de financiële hoofd- en bijzaken.

Vanuit deze insteek wordt met meerdere disciplines en externe deskundigen zoals advocaten en technische experts samengewerkt. Het doel is zo snel en effectief mogelijk helderheid te verschaffen en de mogelijkheden voor een transactie of probleemoplossing aan te bieden. Daarbij begeleiden we eventueel de verdere uitwerking en implementatie van ons advies.