Flow+ coach

Flow+ coach

Het Flow+ team van Joanknecht breidt uit en is op zoek naar versterking: een Flow+ coach met hr als focusgebied. Om samen met het team mkb-ondernemers te helpen groeien en de Flow+ praktijk verder uit te bouwen.

Flow+ en Joanknecht – hoe zit dat?

Joanknecht heeft ervaren dat bij klanten een behoefte bestaat aan bredere advisering naast het financiële perspectief. Sinds 1 januari 2019 heeft Joanknecht daarop ingespeeld door een nieuwe dienstverlening aan het bestaande servicepakket toe te voegen, genaamd Flow+. Flow+ begeleidt ondernemers en hun onderneming naar een volgende fase, door als scherp en kritisch klankbord relevante vraagstukken in kaart te brengen op het gebied van ondernemerschap.  Met kennis, ervaring en een gevalideerde aanpak worden ondernemers begeleid bij het vinden van passende oplossingen. Dankzij Flow+ maken ondernemers strategische beslissingen sneller en beter. Voor meer informatie: www.flowplus.nl.

Voor deze dienstverlening zijn we per 1 september op zoek naar een: Flow+ coach (met hr als focusgebied)

Als Flow+ coach voel je je een verlengstuk van de ondernemer. Dit vereist een langdurige relatie tussen jou als Flow+ coach, de ondernemer én de onderneming. Een relatie gekenmerkt door wederzijds respect, vertrouwen en toegevoegde waarde. De Flow+ coach groeit uit tot “trusted advisor”, een erkenning die alleen je klant je kan geven!

Flow+ coach – functie (parttime of fulltime)

Door je coachende grondhouding ben je in staat om de dieperliggende vraagstukken van de ondernemer en diens onderneming te benoemen en in kaart te brengen. Vervolgens begeleid je de ondernemer in het zoeken naar en implementeren van passende oplossingen. Je maakt hierbij gebruik van het EFQM/INK model, een internationaal erkend model waar we kennispartner van zijn.

Daarnaast ben je, samen met je collega Flow+ coaches, verantwoordelijk voor:

  • de doorontwikkeling van de dienstverlening van Flow+;
  • het ontwikkelen van tools die de ondernemer ondersteunen;
  • het vormen van een bron van inspiratie voor klanten en collega’s van Joanknecht.

In deze rol ben je actief met het acquireren en uitvoeren van adviesopdrachten voor klanten, zowel bij bestaande Joanknecht klanten als nieuwe klanten. Dit zijn voornamelijk familiebedrijven binnen het mkb. De focus hierbij ligt op hr-vraagstukken. Je werkt hierbij intensief samen met je collega’s van de andere disciplines binnen Joanknecht. Opdrachten voer je regelmatig multidisciplinair uit, in samenwerking met Joanknecht en/of Flow+ collega’s met andere expertises en focusgebieden. Daarnaast organiseren we evenementen, zoals inspiratiesessies, over onderwerpen waar ondernemers wakker van liggen. Recent hebben we een inspiratiesessie georganiseerd over werving in 2019, het vinden van de juiste mensen.

Talent – jouw profiel

  • Je hebt een opleiding op WO-niveau afgerond, in de richting van strategisch HRM, Personeelswetenschappen, Bedrijfskunde met hr-specialisatie, etc.
  • Om succesvol te kunnen zijn in de rol van Flow+ coach heb je minimaal 8 jaar werkervaring in een (senior) adviserende rol, bij voorkeur in de mkb-branche.
  • Door je organisatiesensitiviteit weet je in te spelen op klantbehoeften en deze te vertalen naar hr oplossingen.
  • Ervaring met projectmanagement en de uitvoering van opdrachten die te maken hebben met management development, assessments, belonen, arbeidsvoorwaarden, organisatie-inrichting, verzuimvraagstukken en performancemanagement.
  • Je bent positief-kritisch vanuit een klantgerichte instelling.
  • Gestructureerd, resultaatgericht, pragmatisch en creatief en beschikt daarnaast over organisatorisch en analytisch vermogen.
  • Je hebt aantoonbare commerciële ervaring en bent in staat werk te halen uit je bestaande netwerken.

Contact

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie tijdens een kennismakingsgesprek! Neem direct contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- & communicatiemedewerker, op telefoonnummer +31 (0)40 240 9493 of per e-mail, of met Afke Versteeg, hr-manager, op telefoonnummer +31 (0)40 240 9435 of per e-mail.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Dit assessment brengt je werkstijl in kaart en het meet een aantal competenties die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. Daarnaast maakt de aanvraag van een Verklaring omtrent Gedrag onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor deze vacature.