Financieel-administratief medewerker accountancy

Accountancy is zoveel meer dan alleen cijfers. Kun jij je inleven in de processen van een organisatie en de gedachten van ondernemers? Wil jij de business van je klanten echt begrijpen? Dat maakt namelijk elke dag anders. Ons OBC team (Online Business Coaching) zoekt jou!

Wij geloven in: samen maken we toekomst! We werken dagelijks met elkaar samen voor onze klanten in de regio Brainport. Dit doen we vanuit één vestiging in Eindhoven. Wij zijn een jonge, professionele organisatie waarin je de ruimte krijgt jezelf te zijn. Met oog voor een mooie balans tussen formeel en informeel, inspanning en ontspanning. Bovenal kijken we breed naar de ontwikkeling van onze mensen. Hierbij willen we jouw talent zo goed mogelijk inzetten. Er is daarnaast voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen initiatieven en ideeën. Want bij Joanknecht is alles mogelijk, zolang je het zelf aangeeft.

Functie

Binnen onze accountancy discipline leveren we een uitgebreid pakket aan diensten. Online Business Coaching is als onderdeel daarvan gericht op online automatiseringsoplossingen. We helpen ondernemers inzicht te krijgen in hun financiële situatie (instant monitoring) en grip te houden op hun onderneming. Dit doen we voornamelijk op basis van het platform wat Exact Online biedt. Want met onze hulp kunnen ondernemers hun volgende stap bepalen. Je werkt voor en met ondernemers en hun ondernemingen in elke levensfase. In deze relatie sta je dan ook in continue verbinding met hen.

Als financieel-administratief medewerker accountancy heb je een brede en afwisselende functie. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van administraties en het beantwoorden van administratieve vragen bij klanten. De dialoog met je klanten is de basis voor je dagelijkse werkzaamheden. Onze klanten bevinden zich in allerlei branches en hebben brede financieel-bedrijfseconomische vragen. Dat maakt elke dag anders! Je zorgt dat financiële administraties tijdig en volledig zijn bijgewerkt en periodiek worden afgesloten (incl. verzorgen van btw-aangiftes). Contact met klanten voer je op operationeel niveau. Dit doe je niet alleen: onze meer ervaren collega’s begeleiden je daarbij. Want samen komen we verder.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Aan iedereen bij Joanknecht is een persoonlijke coach gekoppeld. Deze persoon is je sparringpartner op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling. Suzan van der Loo , adviseur accountancy en persoonlijke coach, vertelt: “We bespreken vragen als ‘Waar wil je naartoe?’, ‘Wat zijn je sterke punten?’ en ‘Waarom lukt iets niet, zoals je het zou willen?’. Ik probeer mijn coachees een spiegel voor te houden en ze zo verder te helpen. Vooral veel vragen stellen en doorvragen. Als coach ben je een soort gereedschapskist waar de minder ervaren collega’s tools uit kunnen halen die ze nodig hebben.” Els Joosen, adviseur en accountant, haakt daar op in: “Voor alle collega’s, van welk ervaringsniveau ook, is zo’n persoonlijke coach belangrijk. Binnen de accountancy discipline houd ik het overzicht over wie coacht wie. Daar schuiven we namelijk ook wel eens in, als de voorkeuren van een coachee veranderen bijvoorbeeld.”

Talent

Enthousiast, accuraat en communicatief vaardig? Heb je affiniteit met informatiesystemen? Wij willen jou! Je hebt een afgeronde opleiding MBO assistent accountant/bedrijfsadministrateur niveau 4 of HBO bedrijfseconomie/accountancy en twee tot vier jaar ervaring bij een accountants- of administratiekantoor. Deze functie kan dan ook een mooie tweede stap in je carrière zijn. Je bent proactief en hebt van nature veel zelfsturend vermogen. Het signaleren van kansen voor klanten zie je als een uitdaging. Je draagt graag ideeën aan en onderneemt actie.

Contact

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie tijdens een kennismakingsgesprek! Neem direct contact op met Lonneke van Loon-van Bavel, hr-adviseur, op telefoonnummer +31 40 240 9463 of via lvloon@joanknecht.nl.