Familiebedrijven verder brengen in alle levensfasen

Families willen het beste voor hun bedrijf en durven keuzes te maken die dat onderstrepen. Wij staan families bij in het nemen van die beslissingen, in alle levensfasen van de onderneming.

Bedrijfsopvolging

Daarbij zien we dat eigendom en leiding binnen familiebedrijven niet langer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; de oudste zoon of dochter is niet meer vanzelfsprekend de opvolger. Er wordt gekeken naar wat nodig is om een bedrijf verder te brengen. En ook naar wat iemand wil en kan. Het management hoéft daarom niet binnen de familie te blijven.

Zaken goed op orde

Daarnaast zien we dat men goed geïnformeerd bij ons aan tafel komt. We merken dat families zaken goed op orde hebben en doelgericht aandacht besteden aan bedrijfsopvolging, estate planning en het opmaken van een familiestatuut. Door diverse scenario’s door te spreken laten families minder aan het toeval over. De gesprekken krijgen daarmee een andere wending. We vragen naar persoonlijke drijfveren, de familie en familiebelangen, waarbij emotie zeker ook een rol speelt. Het is een belangrijke informatiebron die mede richting geeft aan ons advies. Onze adviseurs staan met hun kennis van de complexe wet- en regelgeving families als specialisten bij in het toepassen van het advies.

We zijn betrokken professionals die ondersteunen in de professionalisering van familiebedrijven op ondernemingsvlak en op de familie-governance . We evolueren mee in onze rol als vertrouwde adviseur en specialist.

7 thema’s voor de toekomst

Dit nieuwsbericht is een onderdeel van een achtergrondartikel waarin Joanknecht 7 thema’s voor de toekomst deelt. Ons zeventigjarig jubileum is een mooi moment om vooruit te kijken naar de komende jaren. We zien trends en ontwikkelingen waar wij ons nu en in de toekomst op willen focussen. Daar nemen we u graag in mee. Lees het achtergrondartikel, waarin we ingaan op slim inzetten van technologische ontwikkelingen, onze mensen, familiebedrijven verder brengen in alle levensfasen, internationaal zakendoen, je accountant als business coach, ondernemen in netwerken en versterken van overlevingskansen. Dit is een greep uit trends en ontwikkelingen die wij vanuit onze business signaleren. Onze agenda is flexibel, maar wat zal blijven is onze persoonlijke benadering vanuit deskundigheid waarbij we motiverend en gedreven voor onze klanten het verschil willen maken.

Meer weten over hoe wij familie bijstaan?

Neem contact op met Marco Verhagen, partner en bestuursvoorzitter, per mail naar mverhagen@joanknecht.nl of telefoon +31 (0)40 240 9478.