Nieuwe functionaliteiten Exact Online

Exact Online

Ieder seizoen lanceert Exact Online nieuwe functionaliteiten. Sommige zijn in de afgelopen periode al in het programma doorgevoerd en andere staan nog op de planning om te worden gelanceerd. Graag presenteren wij u in deze en komende nieuwsberichten enkele van deze handige nieuwe functionaliteiten uit de Autumn release 2019.

Gemiddeld aantal dagen tot betaling

Om snel inzicht te hebben in het betaalgedrag van uw klanten heeft Exact Online de functie gemiddeld aantal dagen tot betaling aan de klantpagina’s én het overzicht van de openstaande posten toegevoegd. Het is geen functionaliteit die moet worden aangezet, het is nu al beschikbaar in uw administratie. Naast direct inzicht in het betaalgedrag van uw klanten zorgt het ook voor grip op uw kasstroom.

Hoe wordt dit gemiddelde berekend ?
Het aantal dagen tot betaling is een gemiddelde van het aantal dagen tussen de factuurdatum en uiteindelijke betaaldatum van alle facturen over de afgelopen 12 maanden.

Waar vindt u deze functie?
Ga naar relaties > klanten > klanten > overzicht en klik op een naam van een klant. Het gemiddelde staat vermeld in het samenvattingsscherm.

U kunt dit gemiddelde ook vinden via verkoop > openstaande posten > openstaande posten > overzicht > en kies voor de eerste tab relatie. Door op de tekst gemiddeld aantal dagen tot betaling te klikken kunt u de volgorde van hoog naar laag aanpassen.

Sneller betaald krijgen met betalingslink van Mollie

Wist u dat uw klanten veel sneller betalen wanneer er een betaallink op de factuur is opgenomen? Exact Online is een samenwerking aangegaan met Mollie zodat vanaf heden de mogelijkheid bestaat om een door Exact Online gegenereerde verkoopfactuur te versturen met een betaallink. Via de administratienaam > instellingen > kies tabblad betalingsproviders > wordt u doorgestuurd naar de startpagina van Mollie om een account aan te maken. Nadat dit proces is afgerond kunt u direct betaallinks meesturen met de verkoopfactuur. Uw klanten vinden de link onderin de mail en kunnen hiermee direct betalen. U hoeft niets aan de lay-out aan te passen.

Via deze link treft u de volledige beschrijving van deze nieuwe functionaliteit aan.

Meer nieuwe functionaliteiten

Wist u dat Exact Online vanaf nu ook relaties kan ontdubbelen en transacties kan samenvoegen? Lees daar hier meer over.

Vragen?

Heeft u vragen over de nieuwe functionaliteiten van Exact Online? Dan kunt u contact opnemen met Patricia Janssen op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.