Exact Online: rekening-courant transacties binnen de groep

exact online rekening-courant binnen de groep

Ieder seizoen lanceert Exact Online nieuwe functionaliteiten. Sommige zijn in de afgelopen periode al in het programma doorgevoerd en andere zijn vers van de pers. Graag presenteren wij u in deze en komende nieuwsbrieven enkele van deze handige nieuwe functionaliteiten uit de Spring release 2020. Deze keer behandelen we het verwerken van rekening-courant transacties binnen de groep.

Rekening-courant transacties tussen holdings en dochterondernemingen

Als u een holding en een of meer dochterondernemingen heeft, kan het voorkomen dat u een financiële transactie wilt boeken voor beide administraties. In Exact Online is het nu mogelijk om de rekening-courant boekingen voor beide administraties in één keer aan te maken. Dit scheelt tijd en verkleint de kans op het vergeten van boekingen. Voorheen moesten de transacties voor beide administraties afzonderlijk worden ingevoerd.

Beschikbaarheid functionaliteit

Deze functionaliteit is beschikbaar in de volgende licenties: Accountancy Professional, Accounting Professional, Exact voor Handel, Exact voor Professional Services en Exact voor Productie.

Hoe werkt het?

Rekening-courant boekingen kunnen worden aangemaakt in het memoriaalboek of via het inkoopboek. Voordat u hiermee aan de slag kunt gaan moet u eerst nog een paar zaken instellen in de administratie. De rekening-courant transacties zijn vervolgens in een rapport op te vragen zonder dat u van administratie naar administratie hoeft te gaan.

Bekijk deze video waarin de nieuwe functionaliteit wordt toegelicht en lees de release-note in zijn geheel na.

Vragen?

Heeft u vragen over deze nieuwe functionaliteit in Exact Online? Dan kunt u contact opnemen met Patricia Janssen op telefoonnummer +31 (0)40 240 95 24 of per e-mail op pjanssen@joanknecht.nl.