Els Joosen

Els Joosen 15 jaar bij Joanknecht

 

“27 januari 2003, mijn eerste werkdag bij Joanknecht. Helemaal nieuw was dit niet voor mij. Tijdens mijn duale accountancy opleiding had ik namelijk al drie werkperiodes ervaring mogen opdoen bij Joanknecht. Deze werkperiodes waren erg leerzaam, de collega’s waren enthousiast en de werkzaamheden voor klanten waren uitdagend. Daarom besloot ik na het afronden van mijn accountancy opleiding aan de slag te gaan bij Joanknecht. Ik combineerde werken en studeren, dat was destijds de voorwaarde om te starten met de postmaster RA opleiding.”

Aandacht voor de klant

Terugkijkend op de afgelopen 15 jaar is er binnen het accountantsberoep veel veranderd door onder andere digitalisering en veranderde wet- en regelgeving. Wat ik destijds erg onderscheidend vond aan Joanknecht was de aandacht voor de klant, meer voor de klant willen betekenen. Gelukkig staat deze aandacht voor de klant nog steeds centraal.

Carrière binnen Joanknecht

Natuurlijk heb ik in deze 15 jaar wel eens nagedacht over de vraag; is Joanknecht voor mij nog wel de juiste werkgever, heb ik nog voldoende uitdaging en ga ik nog met plezier naar mijn werk? Het antwoord was altijd: ja! Wat hierin mee heeft gespeeld is, dat ik gedurende deze 15 jaar actief ben geweest in verschillende functies. Ik ben begonnen als assistent en nu alweer enkele jaren als adviseur betrokken bij mijn klanten. Daarnaast heb ik ook verschillende interne rollen gehad. Zo geef ik op dit moment samen met een collega sturing aan de DGA-praktijk binnen de accountancy discipline.

Toekomst

Ook Joanknecht als organisatie is erg veranderd. Zo worden de medewerkers tegenwoordig uitgedaagd om mee te denken over de toekomst en strategie van de afdeling en organisatie. Ook staan de talenten van de medewerkers centraal en is het opleidingsaanbod breder, omdat de (advies)vraagstukken van onze klanten veranderd zijn. Naast het organisatieperspectief is er meer aandacht voor het medewerkersperspectief.

Ik hoop de komende jaren met net zoveel plezier samen te werken met mijn collega’s en klanten!

Deze blog is geschreven door Els Joosen, adviseur bij Joanknecht.