Eelke Veraa: “Het is mooi om klanten te begeleiden bij belangrijke momenten in hun leven.”

estate planner Eelke

Eelke Veraa is voormalig estate planner bij Joanknecht. Na een start bij een Big Four kantoor -en een tussenstap bij een klein gespecialiseerd kantoor- is ze bij Joanknecht terecht gekomen. “Het ideale formaat”, volgens Eelke. ”Groot genoeg om alle kennis en kunde en mooie klanten in huis te hebben, maar klein genoeg voor korte lijntjes tussen de collega’s om snel te kunnen schakelen.”

Het beste van twee werelden: groot maar toch klein

Eelke vertelt waarom ze bewust voor Joanknecht heeft gekozen: “Na mijn studies fiscaal recht en notarieel recht wilde ik graag verder in de estate planning. Bij grote kantoren merkte ik dat je de eerste jaren breed wordt ingezet, dus ik stapte over naar een klein bureau dat alleen maar estate planning deed. Daar miste ik weer collega’s en de opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Joanknecht past daarom perfect bij mij: het beste van twee werelden. Hier heb je alle vakgebieden in huis en de mogelijkheid om je te specialiseren, waardoor we met het fiscale team het hele pakket aan klanten kunnen aanbieden. Het is een vooruitstrevend kantoor, het meedenken en ontwikkelen van onze adviesmogelijkheden wordt erg gestimuleerd.”

“Ik vind Joanknecht een betrokken organisatie die erg op de ontwikkeling van je talent is gericht: je mag echt doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daardoor kun je je ontwikkelen en specialiseren in je interesses, waardoor die ontwikkeling ook sneller gaat. Je krijgt alle ruimte en kansen om dat te doen.”

Estate planning is teamwork

Het estate planning team van Joanknecht, waarvan Eelke onderdeel uitmaakt, bestaat uit vier collega’s. “Dat is voor een kantoor van deze omvang best uniek. Het zegt veel over ons kwaliteitsstreven. We gaan voor hoogwaardig advies voor onze klanten. Het menselijke aspect is daarbij trouwens zeker zo belangrijk!”

“Ik vind Joanknecht een betrokken organisatie die erg op de ontwikkeling van je talent is gericht: je mag echt doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.”

“In het estate planning team werken we elke dag fijn met elkaar samen. Tweewekelijks hebben we een vaktechnisch overleg alleen gericht op estate planning en werkoverleg over lopende zaken. Maar we werken veel breder samen, met het hele fiscale team en ook met andere disciplines. Bijvoorbeeld collega’s van accountancy; we hebben namelijk tussentijdse cijfers nodig om een vermogensplanning te kunnen maken. Dat is zo fijn bij Joanknecht, dat we alles onder één dak hebben. Je kent alle collega’s en lijntjes zijn kort. Estate planning is echt teamwork dus!”

Persoonlijk betrokken bij klanten als vertrouwenspersoon

“Mijn klanten zijn voornamelijk vermogende personen. Ik geef ze fiscaal advies met betrekking tot onder meer het overdragen van vermogen van de ene op de andere generatie. Hierbij kun je denken aan schenkingen, afwikkeling van nalatenschappen, echtscheidingen, bedrijfsopvolging etc. Dit sluit naadloos op mijn studies aan. Mijn dag ziet er altijd anders uit, ik wil klanten snel op weg kunnen helpen en bij kunnen staan.”

”Ik begeleid klanten bij belangrijke momenten in hun leven. En dat is heel speciaal!”

“Wij hanteren de ‘Life Cycle Estate Planning’-aanpak. Dit is een concept speciaal voor vermogende personen die te maken hebben met vraagstukken rondom het familiekapitaal. Kenmerkend voor deze aanpak is de begeleiding door een vaste estate planner tijdens diverse fasen en verandermomenten in het leven van de vermogende persoon. Ik begeleid klanten bij belangrijke momenten in hun leven. En dat is heel speciaal! Je bent als estate planner zo de vertrouwenspersoon van je klant. Die komen dan ook vaak met andere fiscale vragen naar je toe. Deze vragen zetten we uit in ons algemene fiscale team. Wij zijn het ‘fiscale gezicht’ naar de klant, maar we hoeven niet alles zelf te weten natuurlijk.”

Werken en moeder zijn

Ten slotte is ook het parttime werken één van de redenen dat Joanknecht goed bij Eelke past. “Ik heb twee kleine kindjes thuis, van 3 en 1 jaar, en de derde is op komst. Het is best wel druk bij ons thuis, haha. Deze levensfase vraagt veel tijd en flexibiliteit van mij. Joanknecht denkt hier gelukkig goed in mee.”

“Ik werk drie dagen per week en daardoor kan ik mijn werk als estate planner in de fiscale adviespraktijk goed combineren met mijn gezinsleven. Je ziet dat niet vaak in onze wereld, maar bij Joanknecht kon het allemaal geregeld worden. Ze geven je alle ruimte om privé en werk goed te combineren. En zo houd ik zeker regelmatig tijd over om ook iets leuks met vriendinnen te gaan doen.”

Meer weten? Stuur Eelke Veraa gerust een e-mail of berichtje via LinkedIn.