toegevoegde waarde van robotics

De toegevoegde waarde van robotics

Iedereen kent het wel: taken waar je herhaaldelijk mee bezig bent en die onnodig veel tijd kosten. Dat hoeft niet langer! Door het introduceren van robotics is het mogelijk deze taken weg te nemen. Hier zijn we bij Joanknecht zelf nadrukkelijk mee bezig, zodat onze mensen repeterende werkzaamheden zo min mogelijk hoeven uit te voeren. Door middel van robotics worden deze taken geautomatiseerd en is een druk op de knop genoeg om de betreffende taak te voltooien. Dat is de toegevoegde waarde van robotics!

De toegevoegde waarde van robotics: wat levert het op?

Snelheid en tijd! Op deze manier richten we onze gestandaardiseerde processen efficiënter in. Daarbij hebben onze mensen meer tijd om met werkzaamheden bezig te zijn waarmee ze meer van toegevoegde waarde kunnen zijn én waar ze zelf meer energie van krijgen.

Aan wat voor taken moet je dan denken?

  • Het overzetten van data van de ene applicatie naar de andere: bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de financiële planning van onze klanten kunnen onze mensen direct aan de slag met de juiste verzameling van gegevens. De benodigde data wordt geautomatiseerd verwerkt.
  • Het afsluiten van klanten of projecten: op basis van verschillende criteria worden projecten en/of klanten automatisch afgesloten.
  • Stamdata optimaliseren, facturen aanmaken, uren accorderen, auditfiles converteren naar Excel templates, klanten aanmaken en meer.

Dit zijn voorbeelden van taken die momenteel al geautomatiseerd zijn of waar we volop mee bezig zijn om dit zover te krijgen. Zo lang de taak dezelfde repeterende handelingen vereist, is deze automatiseringsslag te maken.

Wat doet een robot precies?

Er zijn verschillende soorten robots: digitale, analoge en recreatieve robots. Momenteel maken we gebruik van een analoge robot die beeldschermhandelingen kan nabootsen, overnemen en herhalen. Hiervoor dient een fysieke computer aan te staan. Ook kan er gekozen worden voor een digitale robot. Deze bootst virtueel handelingen na die op de achtergrond draaien van applicaties. Hiervoor is geen userinterface nodig.

Binnen Joanknecht staat innovatie hoog op de agenda en houden diverse collega’s zich bezig met uiteenlopende ICT-vraagstukken, zowel voor onze eigen organisatie als voor onze klanten. Collega’s Jori Staal en Jeroen Vervoort vertellen meer over digitalisering in de belastingadviespraktijk. Lees hun artikel over ‘tax in a digital era’.

Deze blog is geschreven door Sander Slangen, medewerker Business & ICT bij Joanknecht. Vragen? Bel Sander gerust op (+31 (0)40 240 9426) en hij helpt je graag verder!