De toegevoegde waarde van robotics

toegevoegde waarde van robotics

Iedereen kent het wel: taken waar je herhaaldelijk mee bezig bent en die onnodig veel tijd kosten. Dat hoeft niet langer! Door het introduceren van robotics is het mogelijk deze te automatiseren. Hier zijn we bij Joanknecht nadrukkelijk mee bezig. En dat delen we graag met u! Door middel van robotics worden repeterende taken binnen Joanknecht geautomatiseerd en is een druk op de knop genoeg om de betreffende taak te voltooien. Dat is de toegevoegde waarde van robotics!

Wat levert het op?

De implementatie van robotics dwingt je na te denken over het proces. Kan dit proces efficiënter? Op welk punt vinden repeterende werkzaamheden plaats? Hiervoor maken wij bij Joanknecht onder andere gebruik van onze uitgebreide proceskennis, data analyse en process mining technieken. Daarna gaan we over op het inrichten van de robot. Hoe dient de robot de gegevens te ontvangen en te verwerken? Moet er bijvoorbeeld een terugkoppeling  worden gegeven, nadat de robot zijn taak heeft voltooid?

Op deze manier richten we onze gestandaardiseerde processen efficiënter in. Het resultaat? Onze mensen hebben meer tijd voor werkzaamheden waarmee ze meer van toegevoegde waarde kunnen zijn én waar ze zelf meer energie van krijgen.

”Het implementeren van een robot is zeer laagdrempelig”

Aan wat voor taken moet je denken?

  • Het overzetten van gegevens in bedrijfsapplicaties
    Vaak maken bedrijven gebruik van verschillende applicaties die niet gekoppeld zijn. Een robot kan gemakkelijk, foutloos en snel gegevens uit applicatie A invoeren in applicatie B.
  • Het invoeren van gegevens in systemen van externe partijen
    Voor het doen van bijvoorbeeld een btw-aangifte kan gebruik worden gemaakt van een robot die gegevens volledig geautomatiseerd invoert in het portaal van de Belastingdienst.
  • Ontvangen gestandaardiseerde gegevens automatisch verwerken
    Wanneer opdrachten, bestellingen of offertes bijvoorbeeld via e-mail worden ontvangen, kunnen deze geautomatiseerd worden verwerkt door een robot.

 

Deze voorbeelden geven een inkijkje in de mogelijkheden van robotisering. Zolang de taak dezelfde repeterende handelingen vereist, is deze automatiseringsslag relatief eenvoudig te maken.

Wat is nodig om te beginnen?

Het implementeren van een robot is zeer laagdrempelig. Wanneer sprake is van een repeterende taak of proces, rest enkel nog een computer met toegang tot de applicaties die gebruikt worden binnen dit proces. De robot wordt geïnstalleerd en geprogrammeerd en gaat aan de slag!

Benieuwd wat een robot voor uw organisatie en processen kan betekenen? Neem contact op met Jeroen Vervoort, op telefoonnummer +31 (0)40 240 9494 of per e-mail via jvervoort@joanknecht.nl, of met Ties Meesters, op telefoonnummer +31 (0)40 240 9459 of per e-mail via tmeesters@joanknecht.nl.