Brainport Eindhoven gaat als een trein

 

De Brainport regio versterkt het imago en de economie van Nederland. Wij als Joanknecht bevinden ons in deze succesvolle, innovatieve regio en we realiseren hoe bijzonder dit is! Op dit moment is het een zeer prominent en innovatief high tech centrum in Europa. Dit blijkt onder andere uit de feiten en cijfers van de regio. Brainport besteedt ruim €2,5 miljard aan innovatieve uitgaven, heeft bijna 4.500 eerstejaars bèta studenten en bijna de helft van de jaarlijkse patentaanvragen in Nederland komt uit Brainport. Hiermee is het een sterk bepalend gebied voor de concurrentiekracht van Nederland.

Dat bedrijven uit de regio Eindhoven (wereldwijd) gewaardeerd worden en belangrijk zijn, blijkt wel uit de volgende artikelen uit het Financieel Dagblad.

4 April 2018 – Opnieuw Emmy Award voor Eindhovens techbedrijf Civolution

Civolution, een Eindhovens technologiebedrijf, krijgt de Technology & Engineering Award als waardering voor haar technologie om piraterij tegen te gaan. Twee jaar eerder ontving de spin-off van Philips ook al een Emmy. Destijds dankzij haar technologie voor digitale watermerken, die wereldwijd wordt gebruikt door diverse mediaconcerns om hun intellectueel eigendom te beschermen. De Emmy is in Los Angeles uitgereikt.

20 April 2018 – Eindhovens 3D-bedrijf haalt opnieuw tientallen miljoenen op uit New York

Shapeways, een Eindhovens 3D-printing bedrijf, haalt voor ruim $30 miljoen aan financiering op. Deze financiering is afkomstig van een viertal investeringsfondsen: Lux Capital (de leider van de financieringsronde), Union Square Ventures, Andreesen Horowitz en INKEF Capital. De grootste marktplaats voor 3D-printing zal het kapitaal aanwenden voor versnelling van de groei van het platform.

24 April 2018 – Regio Eindhoven trekt Nederlandse economische groei

Uit een recent rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat regio Eindhoven de sterkste economische groei van Nederland heeft vertoond. Dit komt met name door sterkhouders als ASML (Veldhoven) en VDL Groep (Eindhoven). In het noordelijke deel van het gebied kwam de groei in 2017 uit op 6,5%, in het zuidelijke deel op 4,9%. Amsterdam (3,9%), Rotterdam (3,3%), Utrecht (3,2%) en Den Haag (2,6%) blijven daarmee ver achter bij de regio Eindhoven. De gemiddelde economische groei in Nederland kwam in 2017 uit op 3,2%.

Strijp-S broedplaats voor vele creatieve ondernemers

Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit met Strijp-S en Strijp-T als belangrijke verzamelplekken voor creativiteit en innovatie. Strijp-S is open voor iedereen. De oude fabrieken bieden plaats aan honderden creatieve ondernemers. Verder bevinden zich hier tegenwoordig ook veel appartementen en winkels en is er voldoende ruimte voor ontspanning in de vorm van sport of horeca. Naast Strijp-S is nu ook Strijp-T klaar voor de volgende fase.

Strijp-T – Make-Create-Innovate

Op Strijp-T wordt hard gewerkt om de omgeving tot een nog groter succes te maken als aanvulling op Strijp-S. Met de komst van VanBerlo, in 2017 verkozen tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland, is er een nieuwe fase aangebroken voor Strijp-T. Het zorgt ervoor dat elke ondernemer zich in dit gebied wil vestigen. Hierdoor ligt de lat voor ondernemers erg hoog. Dat is precies de bedoeling, wil Brainport Eindhoven haar prominente rol in Europa behouden. De afbeelding hieronder geeft in één oogopslag weer aan welke voorwaarden een nieuw bedrijf moet voldoen om in aanmerking te komen voor een plek op Strijp-T. ‘Make-Create-Innovate’ is het motto van de regio.

Make-Create-Innovate

Kortom, het Eindhovense bedrijfsleven maakt een enorme groei door en dat is niet alleen goed voor het imago van Nederland, maar ook voor de economische groei in ons land. We hebben een positieve en innovatieve toekomst in het verschiet.

Deze blog is geschreven Daan Bekelaar .
Daan is te bereiken via +31 (0)40 240 9587 of dbekelaar@joanknecht.nl.