Bob van den Dikkenberg: controleleider en vader van zoon Noah

De komst van een baby brengt heel wat veranderingen met zich mee. Er gebeurt veel moois en een gezin komt voor nieuwe uitdagingen te staan. Zes medewerkers van Joanknecht vertellen over hun ervaringen met het ouderschap en hoe zij dit combineren met hun werk. Deze keer vertelt Bob van den Dikkenberg: controleleider en vader van zoon Noah.

Wat vind je het allerleukste aan het ouderschap? Het volste vertrouwen dat Noah in mij heeft, hoe dat voelt, dat is het mooiste. We hadden door gezondheidscomplicaties een rocky start als gezin. Ik had eerst drie à vier weken verlof gepland, maar dat werden er vijf. De eerste maand was een uitdaging, het was echt een pittige eerste periode. Toen mijn verlof voorbij was, ging het gelukkig goed met zowel Noah als mijn vriendin Annelies. Daarna zag ik zowel zoon als moeder iedere week vooruitgang boeken. Het klopt wat ze zeggen dat een kind ervoor zorgt dat je jezelf nog beter leert kennen en dat vind ik heel mooi.

Hoe ondersteunt Joanknecht jou als het gaat om je werk en je gezin combineren? Toen Annelies zwanger was, werd ik vanuit Joanknecht aangemoedigd om vrij te nemen voor de belangrijke momenten en het fijne is dat ik mijn agenda zelf beheer. Nu de kleine er is, heb ik nog steeds het gevoel dat dit kan, hoewel de noodzaak ertoe minder is omdat mijn vriendin voor Noah zorgt.

Heb je tips voor jonge ouders die na een verlof weer aan het werk gaan? Op sommige momenten, als het privé of als de combinatie van werk en privé heel druk is, betrek je collega´s er dan bij. Het is niet erg om hulp te vragen.

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2020, gedrukt in juni 2020. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Trudie Govers, marketing- en communicatieadviseur bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9522 of via tgovers@joanknecht.nl.