Bijeenkomst Informal Investors Club

Informal Investors Club

Een twintigtal informal investors kwam donderdag 18 april samen om kennis te maken met vier veelbelovende ondernemingen. In deze eerste bijeenkomst van de Informal Investors Club brengt Joanknecht actieve investeerders en ondernemers met een oppurtuun plan samen. Na een ontbijtje en een kop koffie werden de vier bedrijfsplannen aan de informal investors gepresenteerd. Een terugblik op de bijeenkomst van de Informal Investors Club.

Over de club

De Informal Investors Club is een initiatief van Joanknecht. Het is een exclusieve club voor actieve investeerders. De club is opgericht om een match tussen informal investors en veelbelovende ondernemers eenvoudiger te maken. Al zeventig jaar maakt Joanknecht de ondernemer èn diens onderneming beter in elke levens- en ondernemersfase. Wij hebben een groot netwerk van succesvolle en veelbelovende ondernemers in de Brainportregio.

Op het podium

Iedere ondernemer mocht in tien minuten zijn of haar bedrijfsplan aan de informal investors pitchen. Jack Benedik vertelde hoe Scodev bosbranden effectief kan bestrijden. Sebastiaan van Rijn presenteerde de investeerders Coastrunner: een stijlvolle en volledig elektrische beachcruiser. Michael Boot van Vertoro gaf een pitch over hoe zijn onderneming de olie-industrie verduurzaamt. Adrienn Ujfalusi presenteerde WingzzZ, een ondernemersplan dat bijdraagt aan het beleven van liefdevolle momenten tussen ouders en hun kinderen door een nieuwe manier van voorlezen.

Break-outsessies

Op basis van de pitches maakten de investeerders een keuze over welke ondernemer zij meer wilden weten: Scodev of Coastrunner? En Vertoro of WingzzZ? De groep splitste zich op. Vervolgens vroegen de informal investors in de break-outsessies de ondernemers het hemd van het lijf. Wat is de Return on Investment (ROI)? Hoe verwacht je dat je de markt kunt bewerken? Wat heb je naast een financiële investering nog meer nodig? Welke expertise ontbreekt in je huidige team? In 25 minuten leerden ondernemer en investeerder elkaar beter kennen en werd impliciet de beslissing door de informal investor gemaakt: wel of niet investeren?

Bent u een informal investor?

De Informal Investors Club heeft een aantal voordelen voor investeerders. Leden krijgen meer en betere investeringsvoorstellen. Het kaf wordt van het koren gescheiden. Door als club naar buiten te treden, blijft uw anonimiteit gewaarborgd. Leden ontmoeten en delen kennis en ervaringen met andere informal investors. Leden kunnen risico spreiden door samen met andere informal investors te investeren.

Heeft u interesse om zich aan te melden bij de Informal Investors Club? In een persoonlijk intakegesprek bepalen wij samen met u of u in aanmerking komt voor een lidmaatschap. Natuurlijk is vrij besteedbaar vermogen een van de criteria, maar nog veel belangrijker is dat u een deel van dit vermogen actief wilt investeren in veelbelovende ondernemers. Iets voor u? Vraag direct een intakegesprek aan. Wij bespreken de criteria voor een lidmaatschap als onderdeel van het intakegesprek.

U zoekt financiering voor een veelbelovend plan?

Heeft uw onderneming een veelbelovend plan, waarvoor u financiering zoekt? Meld u aan en overtuig ons op maximaal één A4 waarom uw plan financiering verdient. De beste plannen worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Meld uw plan aan op onze website.

Meer informatie

Meer informatie over de Informal Investors Club leest u op onze website: www.informalinvestorsclub.nl. Voor vragen en het inplannen van een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met Daan Bekelaar via +31 (0)40 240 9587 of dbekelaar@joanknecht.nl of met Christian van der Heijden via +31 (0)40 240 9422 of cvdheijden@joanknecht.nl.