Belastingadvies

De fiscale wet- en regelgeving blijft veranderen. Het vraagt actuele kennis, ervaring en alertheid om uw fiscale belangen optimaal te behartigen en risico’s te bewaken. We zijn de ideale sparringpartner van ondernemers en hun bedrijf. Van de planning van juridische structuren, het verzorgen van aangiftes, overleg met de Belastingdienst en het voeren van procedures tot maatwerkconstructies, estate planning, en internationale vraagstukken.

 

Estate planning

Alle aandacht voor familiezaken. Estate planning vraagt om actuele fiscaal-juridische kennis van huwelijksvermogensrecht, erfrecht, schenk- en erfbelasting en familiebezit. We zijn actief in het kader van bedrijfsopvolging, overdracht van vermogen tijdens leven, de afwikkeling van nalatenschappen en echtscheidingen, het opzetten van Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) en het verzorgen van aangiftes schenk- en erfbelasting.

 

Gavin Vree (gvree@joanknecht.nl) vertelt er graag meer over. Bel hem op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

 

Omzetbelasting

We ontwikkelen klantgerichte oplossingen voor bedrijven, stichtingen, (semi-)overheden en non-profit organisaties, zowel in nationaal als EU-verband en daarbuiten. We hebben extra aandacht voor onroerendgoedtransacties in relatie tot overdrachtsbelasting. Zo nodig voeren we uw bezwaar- en beroepsprocedures.

 

Rianne van den Dungen (rvddungen@joanknecht.nl) en Paul Tielemans (ptielemans@joanknecht.nl) vertellen er graag meer over. Bel hen op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

 

Loonheffingen

We adviseren werkgevers met betrekking tot loongerelateerde vraagstukken zoals werkkostenregeling, beoordeling arbeidsrelaties, inlenersaansprakelijkheid, verwerking salarisadministratie en internationale tewerkstelling van personeel. Ook adviseren we in de optimale loonafdracht en premies werknemersverzekeringen.

 

Fabiënne Hol-van Goethem (fhol@joanknecht.nl) vertelt er graag meer over. Bel haar op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

 

Fiscaliteit bij vastgoed

De markt van vastgoed is voortdurend in beweging, en zeker op fiscaal gebied. Wijzigingen op het gebied van btw, overdrachtsbelasting inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting zijn aan de orde van de dag. Of het nu gaat om de aankoop en verkoop van vastgoed, of bij de exploitatie, transformatie en renovatie van panden. Onze zeer ervaren fiscaal vastgoedadviseurs staan u graag bij om de fiscale heffing ten aanzien van uw vastgoed binnen de perken te houden.

 

Paul Tielemans (ptielemans@joanknecht.nl) en Raoul van Thiel (rvthiel@joanknecht.nl) vertellen er graag meer over. Bel hen op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

 

Internationaal belastingadvies

Als uw bedrijf over de landsgrenzen gaat, is parate kennis van internationale regelingen onmisbaar. We informeren u over verrekenprijzen en de buitenlandse structurering van uw onderneming of bezittingen; zo nodig in samenwerking met onze buitenlandse collega-kantoren. We adviseren u bij de fiscale aspecten van overnames, joint ventures en vragen over grensoverschrijdend personeel. Daarnaast begeleiden we particulieren bij emigraties/immigraties.

 

Peter-Paul Derks (pderks@joanknecht.nl) vertelt er graag meer over. Bel hem op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

 

Financiële planning

We ondersteunen u bij het krijgen van inzicht in uw inkomen en uitgaven nu en in de toekomst. Ons financieel plan kijkt daarnaast naar de fiscale kant om uw belastingdruk te minimaliseren. En als adviseur voor ondernemer én onderneming nemen we ook deze aspecten mee.

 

Dennis Sevenhoven (dsevenhoven@joanknecht.nl)  vertelt er graag meer over. Bel hem op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

 

Pensioenen

Pensioenregelingen zijn complex en in een vergrijzende maatschappij steeds relevanter. Zijn uw pensioenregelingen toekomstbestendig? Is de oudedagsvoorziening waardevast? En daarnaast, is uw eigen pensioen al goed geregeld? We adviseren op basis van uw situatie, uw wensen en de huidige wet- en regelgeving.

 

We beschikken over een AFM-vergunning om te adviseren over en bemiddelen in pensioenverzekeringen. Hierover kunt u meer lezen in ons dienstverleningsdocument voor pensioen of vermogensopbouw.

 

Maarten Foppen (mfoppen@joanknecht.nl) vertelt er graag meer over. Bel hem op telefoonnummer +31 40 844 70 00.

U wilt ondernemen. Dat vraagt al uw tijd en aandacht. Nadenken over inkomen voor later, dat schiet er bij in. Met kennis van de fiscale en civiele wetgeving vertalen we uw wensen en mogelijkheden naar een passende oplossing. Als die oplossing u aanspreekt, steunen we u ook graag bij het regelen en onderhouden ervan.

Pensioen is vaak de duurste arbeidsvoorwaarde en met de lage rente en stijgende levensverwachting verandert dit niet snel. Daarbij zet toegenomen arbeidsmobiliteit collectieve regelingen vaak onder druk. We adviseren over een toekomstbestendige inrichting van uw pensioenregeling en helpen bij de communicatie erover met uw medewerkers.

Meer weten?

Neem contact op met
onze experts

Raoul van Thiel

Vastgoed | Familiebedrijven

T 040 240 95 13

E rvthiel@joanknecht.nl

Mark-Jan van der Weerden

Internationaal | Familiebedrijven

T 040 240 94 73

E mvdweerden@joanknecht.nl

Dennis Sevenhoven
Dennis Sevenhoven 90x90

Innovatie | Familiebedrijven

T 040 240 95 32

E dsevenhoven@joanknecht.nl

Maarten Foppen
Maarten Foppen 90x90

Pensioenadvies

T 040 240 94 11

E mfoppen@joanknecht.nl

Services
Nieuws