Belastingaanslagen 2021

Belastingaanslagen 2021

Deze periode van het jaar staat in het teken van de voorlopige belastingaanslagen 2021. Het is van belang dat u de voorlopige aanslagen  inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting checkt met het oog op 2021. De Belastingdienst neemt in veel gevallen de laatste bij hem bekende gegevens als basis voor de nieuwe aanslag.

Een aantal punten waarop u moet letten:

  • Bij de aanslag inkomstenbelasting is het belangrijk om te beoordelen of wijzigingen in uw privésituatie zijn verwerkt in de voorlopige aanslag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe woning of een aflossing op uw hypotheek.
  • Wanneer een inkomen uit aanmerkelijk belang op de voorlopige aanslag staat, bedenk dan ook of in 2021 inderdaad een dividenduitkering wordt gedaan.
  • Verder is het belangrijk om te beoordelen of het geschatte vermogen in box 3 per 1 januari 2021 correct is.
  • Voor de aangifte vennootschapsbelasting is het van belang om te beoordelen of het door de Belastingdienst geschatte winstbedrag in lijn ligt met uw verwachtingen.

 

Voorlopige aanslag 2020

Het controleren van de voorlopige aanslag 2021 is ook het aangewezen moment om nog eens naar de voorlopige aanslag 2020 te kijken. De Belastingdienst brengt belastingrente in rekening voor aanslagen over het afgelopen jaar opgelegd na 1 juli 2021. Wellicht dat die ook aanpassing behoeven.

Contact

Mocht u een wijziging willen doorvoeren in de voorlopige aanslag of twijfelt u over de juistheid van de aanslag, neem dan gerust contact op met uw contactpersoon of een van onze belastingadviseurs rechtsboven (mobile devices: onderaan) op deze pagina. Wij staan u graag bij.