financial management consultant

Afstudeerstage Integrated Finance

Afstudeerstage Integrated Finance

4 oktober 2021

Zoek jij een uitdagende afstudeerstage op het snijvlak van Finance en IT? Wil je het schrijven van je scriptie op een slimme manier combineren met een stage of werkstudentschap bij Joanknecht? Ons Integrated Finance team zoekt jou om onze nieuwe discipline verder uit te bouwen!

Wij geloven in: samen maken we toekomst! Dagelijks werken we met elkaar samen voor onze klanten in de Brainportregio. We werken vanuit één vestiging in Eindhoven, onze fonkelnieuwe werk- en ontmoetingsplek aan de Beemdstraat. Wij zijn een jonge, professionele adviesorganisatie waar je je eigen carrière kunt vormgeven. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. En we zijn Great Place To Work Certified!

 

De afstudeerstage

Ons Integrated Finance team is nieuw binnen Joanknecht. Een divers team met achtergronden in bedrijfskunde, accountancy, informatica en change management. Dit maakt het extra uitdagend voor jou, omdat we graag jouw scherpe blik willen om onze discipline uit te bouwen tot een succes! Je hebt zelf de regie over je stage. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de aanwezige dagen compleet aan je scriptie te wijden, maar je mag dit ook combineren met een werkstudentschap.

 

Tijdens je stage is een collega je persoonlijke coach, ofwel eerste aanspreekpunt voor vragen omtrent je stage, planning, ontwikkeling, etc. We helpen je graag op weg met je scriptie, daarom hebben we alvast nagedacht over opdrachten waar jij je gedurende je stage in kunt vastbijten.

 

Procesverbetering
Je kunt er voor kiezen om je te focussen op procesverbetering bij een van onze klanten, zodat hun financiële functie toekomstbestendig wordt. Alle primaire backoffice processen kennen verbeteringen op basis van Finance & Control, IT en HR. Aan jou de taak om het specifieke proces binnen de onderneming van A tot Z in kaart te brengen onder begeleiding van je teamgenoten. Vanuit onder meer governance, proces, technologie en de mens analyseer en adviseer je de ondernemer om tot het beste resultaat te komen.

 

Aansluiting op onze dienstverlening
Je mag er ook voor kiezen om de klantbehoefte te analyseren en dit vervolgens uit te werken tot een advies- en implementatieplan voor het Integrated Finance team. We hebben een groot klantbestand in bijna alle segmenten waar jij toegang tot krijgt. Bij Joanknecht willen we altijd het best mogelijke resultaat voor onze klant, zo ook binnen ons Integrated Finance team. We vinden het daarom belangrijk om de rol en de behoefte van de financiële directeur of manager inzichtelijk te krijgen, en te onderzoeken of de dienstverlening van Joanknecht nog steeds aansluit op deze rol.

 

We staan uiteraard ook open voor eigen inbreng! Ben je op zoek naar een brede opdracht voor twee afstudeerders? Dan kunnen we de bovengenoemde opdrachten zeker naar wens uitbreiden. We horen het graag.

 

Integrated Finance

Onze klanten zijn allemaal uniek en dat geldt ook voor onze collega’s. Iedere Integrated Finance samenwerking is daarom vanuit verschillende invalshoeken afgestemd op de specifieke kenmerken van het bedrijf en haar ondernemer(s). Daarnaast zorgen we altijd voor inzicht in de prestaties van bedrijfsonderdelen, het transparanter en efficiënter inrichten van processen  en dragen we bij  aan een cultuur van continue verbetering. Van een nauwgezette financiële analyse tot strategisch advies. Meer grip, meer inzicht en continue verbetering.

 

Collega Max Broekhuizen licht zijn bijdrage aan team Integrated Finance toe: “Ondernemers verder helpen is mijn grootste drijfveer. Ik ga geen uitdaging uit de weg om het financieel management van ondernemers en hun ondernemingen naar een hoger niveau te tillen.” Lees alle medewerkersverhalen van onze mensen hier.

 

Team

Het team bestaat uit enthousiaste professionals met een achtergrond in accountancy, bedrijfskunde, controlling en information management. Teamleden werken in de rol van (medior/senior) CFO, Financial management consultant of Integrated Finance consultant voor een grote diversiteit aan klanten en vullen zo de expertise van het financiële team van de onderneming aan. Ons doel is om team Integrated Finance in 2021 en 2022 uit te breiden in deskundigheid, diversiteit én grootte.

 

Talent

Ben je een gemotiveerde, spontane hbo-student in de richting van Finance & Control of Bedrijfskunde en ben je op zoek naar een uitdagende en leerzame afstudeerstage? Neem je initiatief en ben je communicatief vaardig? Dan zoeken wij jou!

 

Contact

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie tijdens een kennismakingsgesprek! Stuur jouw sollicitatie naar Lonneke van Loon, hr-adviseur, op telefoonnummer +31 40 240 9463 en per e-mail naar lvloon@joanknecht.nl. Ook met vragen kun je bij Lonneke terecht.

 

 

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Dit assessment brengt je werkstijl in kaart en het meet een aantal competenties die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan.