Accountant-adviseur met focus op klantmanagement

Accountant-adviseur met focus op klantmanagement

5 september 2021

Ben jij de spin in het web tussen klanten en klantteams? Weet jij het overzicht te bewaken en op het juiste moment de juiste specialisten in te schakelen? Ben je klantgericht, ondernemend en adviseer je ook graag zelf? En wil je jouw talent maximaal benutten in een fonkelnieuwe werkomgeving? Dan gaan wij graag met jou in gesprek over de mogelijkheden in de rol van accountant-adviseur met focus op klantmanagement bij Joanknecht.

Wij geloven in: samen maken we toekomst! Dagelijks werken we met elkaar samen voor onze klanten in de Brainportregio vanuit één vestiging in Eindhoven. Wij zijn een jonge, professionele organisatie waarin je de ruimte krijgt jezelf te zijn. We zijn alles behalve een traditioneel accountantskantoor. Innovatie en technologie staan bij ons hoog op de agenda. Daarbij kijken we breed naar de ontwikkeling van onze mensen. En we zijn Great Place To Work Certified!

 

Hoe werken we bij Joanknecht?

We werken voor onze klanten breed samen in multidisciplinaire teams door de hele organisatie heen. Met de nadruk op samen. Voor een specifieke opdracht werk je vaak met collega’s vanuit verschillende disciplines. Deze samenwerking is gebaseerd op een open cultuur, ruimte geven aan elkaar en snel verantwoordelijkheden krijgen. En die mag je zeker nemen. Ook over je eigen planning en ontwikkeling. Daarnaast hebben we in onze samenwerking aandacht voor passende communicatie en het geven en ontvangen van feedback. Want daarmee kom je verder.

 

Lees de verhalen van onze collega’s Els Joosen, Suzan van der Loo en Joris van Dijk. Over hoe zij het ervaren om bij Joanknecht te werken en over ontwikkelingsmogelijkheden die wij bieden, maar die je ook zelf kunt creëren. Lees hier alle medewerkersverhalen.

 

Wat bieden we jou?

Natuurlijk bieden we je bovenal een fijne werkomgeving. Denk daarbij aan:

 

 • Een gezellige werksfeer en onderlinge contacten als in een kleine organisatie; we kennen elkaar allemaal!
 • Goede balans tussen samen aan het werk zijn voor klanten, inspanning en ontspanning;
 • Samenwerken als een team, met vooral jonge mensen;
 • Een fonkelnieuwe werkplek en fijne thuisbasis (per 1 februari 2021 werken we vanuit onze nieuwe ontmoetingsplek op Beemdstraat 36 in Eindhoven);
 • Hoog kwaliteitsstreven in een professionele werkomgeving;
 • De leukste klanten in de Brainportregio;
 • Persoonlijke benadering van jouw loopbaan rekening houdend met jouw wensen, ambities en privé-situatie;
 • Alle vrijheid en ruimte om eigen initiatieven en ideeën in te brengen en te realiseren.

 

Functie accountant-adviseur met focus op klantmanagement (parttime of fulltime)

Binnen onze accountancy discipline leveren we een uitgebreid pakket aan diensten waarmee ondernemers  hun volgende stap kunnen bepalen en met zekerheid kunnen zetten. Je werkt voor en met ondernemers en hun ondernemingen in elke levensfase. Wij hebben veel familiebedrijven als klanten. De onderneming en de ondernemer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze relatie sta je dan ook in continue verbinding met hen en ben je het eerste aanspreekpunt op dit vlak.

 

Als accountant-adviseur met de focus op klantmanagement heb je brede bedrijfseconomische ervaring. Je gaat met klanten en prospecten om tafel en signaleert en initieert adviesmogelijkheden. Voor je eigen klantopdrachten ben je het vaste aanspreekpunt en ben je op de hoogte van wat bij die klanten speelt en hoe wij hen vanuit Joanknecht bijstaan. Die ‘helicopter view’ per klant heb jij. Je weet op het juiste moment de juiste collega’s van onze verschillende disciplines in te schakelen. Dat is wat je in de rol van klantmanager doet.

 

Het dragen van eindverantwoordelijkheid ten aanzien van klantopdrachten en het tekenen van samenstellingsverklaringen passen binnen je rol, maar zijn geen vereisten. Je kunt deze functie zelf vormgeven op een brede manier met het oog op klantmanagement en jouw talenten. Daarover gaan we het gesprek graag met je aan. Pas net je titel behaald? Tekenen mag bij ons meteen. Je hoeft niet te wachten tot je over bepaalde ervaringsjaren bezit.

 

Jouw talent

Je bent…

 • omgevingsgericht en klantgericht
 • goed in het beheren van klantrelaties
 • breed inzetbaar
 • IT-minded
 • even kritisch als nieuwsgierig
 • een ster in het signaleren van kansen bij klanten of bij ons intern
 • enthousiast in het aandragen van ideeën
 • in staat ideeën om te zetten in acties
 • communicatief vaardig
 • zelfstandig en zelfsturend
 • in het bezit van een diploma (hbo of wo) op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy, controlling, bedrijfskunde of een gelieerde studie
 • tussen de 25 en 35 jaar

 

Deze functie kan een mooie tweede of derde stap in je carrière zijn. Ook als je werkzaam bent in de controlepraktijk. Een overstap vanuit de audit / assurance hoek is zeker mogelijk. Er is voldoende perspectief binnen onze accountancy discipline. We kijken graag samen met jou in welke rol(len) jij het beste past.

 

Contact

Vertel ons jouw verhaal, motivatie en ambitie tijdens een kennismakingsgesprek! Stuur jouw sollicitatie naar Lonneke van Loon, hr-adviseur, op telefoonnummer +31 40 240 9463 en per e-mail. Ook met vragen kun je bij Lonneke terecht.

 

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Dit assessment brengt je werkstijl in kaart en het meet een aantal competenties die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. Daarnaast maakt de aanvraag van een Verklaring omtrent Gedrag onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor deze vacature.